meriți să fii surprins
Tort cu piersici si crema de mascarpone

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

blat

3 bucati bucata Oua Ou
50 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
20 g g Faina Faina
0,5 lingurite lingurita Praf de copt Praf de copt
30 g g Faina de migdale Faina de migdale

piersici posate

5 bucati bucata Piersici Piersica
250 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
500 ml ml Apa Apa

crema de mascarpone

250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
50 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Tort cu piersici si crema de mascarpone

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(80)

Mod de preparare

Mod de pregatire blat: Intr-un bol, adauga ouale,  zaharul si zaharul vanilinat si mixeaza pana se dubleaza volumul. Apoi adauga faina, praful de copt si faina de migdale si incorporeaza totul cu ajutorul unei spatule.

Pregateste o tava cu inel detasabil, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Toarna compozitia in tava si da-o la cuptor, in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 15 minute.

Dupa ce scoti blatul de la cuptor, pune-l pe un platou si lasa-l la racit.

Mod de pregatire piersici posate: Spala piersicile si pune-le intr-un vas. Adauga zaharul, zaharul vanilinat si apa si lasa-le pe foc, la foc mic. Acopera vasul cu un capac si lasa-le sa fiarba timp de 7-10 minute. Apoi scoate-le, lasa-le la racit, decojeste-le si feliaza-le pentru decor. 

Mod de pregatire crema de mascarpone: Hidrateaza gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si topeste ciocolata alba.

Intr-un bol, pune crema de mascarpone, frisca lichida, zaharul pudra, zaharul vanilinat si mixeaza foarte bine totul. Apoi adauga ciocolata alba topita, gelatina deshidratata si mixeaza din nou. La urma, adauga ciocolata neagra tocata si incorporeaz-o in crema de mascarpone.

Crema obtinuta se da la rece pana cand vei incepe sa asamblezi tortul.

Blatul racit se pune intr-un inel de tort detasabil direct pe platoul pe care a stat la racit. Acum poti incepe asamblarea tortului.

Intre timp curata piersicile de coaja si feliaza-le, astfel incat sa le poti folosi la decor.

Pune crema de mascarpone peste blatul racit, niveleaza bine blatul si da-l la frigider pentru 1-2 ore.

Dupa ce ai scos tortul de la frigider, rade ciocolata neagra si orneaza cu felii de piersici posate.

Pofta buna!