meriți să fii surprins
Tort de inghetata cu fructe de padure

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

359 g g Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz
150 g g Unt Unt
500 g g Branza de vaca Branza de vaca
400 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
150 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
3 bucati bucata Oua Ou
250 g g Zahar brun Zahar brun
5 bucati bucata Migdale Migdale
200 g g Ciocolata alba Ciocolata alba
400 g g Fructe de padure Fructe de padure

Tort de inghetata cu fructe de padure

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

1. Amestecati fulgii de ovaz cu untul si intindeti o foaie din amestecul obtinut, intr-o tava rotunda (tapeta cu hartie de copt) cu diametrul de 28cm. Coaceti blatul 15 -20 de minute la foc potrivit, apoi lasati-l la racit.

2. Amestecati laptele (fiert si racit) cu branzeturile (branza proaspata de vaci si mascarpone), cu galbenusurile si albusurile batute spuma cu zahar. Adaugati si migdalele pisate fin (date prin rasnita).

3. Puneti un strat uniform din aceasta compozitie pe blatul de fulgi de ovaz asezat in forma de tort (deja racit). Peste acest strat intindeti un strat uniform de fructe de padure transformate in piure (cu blenderul). Peste acesta puneti compozitia ramasa.

4. Puneti preparatul la congelator pentru mai multe ore sau cel mai bine peste noapte. Inainte de servire, scoateti tortul din congelator si turnati deasupra ciocolata alba topita, intindeti-o uniform si peste aceasta asezati fructele de padure. Daca v-a ramas ciocolata topita, puteti stropi fructele.