meriți să fii surprins
Pateuri cu verdeturi si branza proaspata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
60 g g Unt Unt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 linguri lingura Smantana 20% Smantana 20%
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
150 g g Branza proaspata Branza proaspata
75 g g Branza de oaie Branza de oaie
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
3 bucati bucata Oua Ou
1 linguri lingura Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%

Pateuri cu verdeturi si branza proaspata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt, untul, sarea, un ou si smantana, folosind tasta KNEAD pana se obtine un aluat omogen. Modelati aluatul cu mainile si formati o bila pe care o infasurati in folie alimentara si o lasati sa se dospeasca aproximativ o ora. Curatati bine vasul de mixare.

Spalati patrunjelul, uscati-l, rupeti-i frunzulitele de pe tulpini si maruntiti-le bine in vasul de mixare aproximativ 2 secunde cu ajutorul tastei TURBO. Cu ajutorul spatulei impingeti compozitia spre baza vasului. Adaugati branza proaspata, galbenusul, branza de oaie, piperul si amestecati aproximativ 25 de secunde, folosind treapta 4.

Intindeti aluatul in strat subtire si decupati cercuri mici de 10 cm diametru. Pe jumatate din numarul de cercuri puneti in mijloc putina umplutura. Bateti celalalt ou si laptele si ungeti marginile aluatului cu acest amestec. Peste cercurile cu umplutura se suprapun cercurile ramase, iar marginile se preseaza bine. Pateurile se ung cu amestecul ramas din ou si lapte si se coc in cuptor aproximativ 30 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.