meriți să fii surprins
Tartine cu sfecla coapta si branza de capra

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ana Rusu
Ana Rusu
Aceste tartine sunt potrivite pentru un eveniment special sau o masa festiva in familie, si pot fi servite foarte bine cu un vin spumant sau chiar sampanie.

Ingrediente

3 bucati bucata Sfecla rosie Sfecla rosie
(medii)
40 g g Nuci braziliene Nuci braziliene
130 g g Branza de capra Branza de capra
(in saramura)
3 - 4 linguri lingura Iaurt Iaurt
1 linguri lingura Otet balsamic Otet balsamic
6 felii felie Paine cu secara Paine cu secara
(crocanta)
1 - 2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
5 - 6 fire fir Marar Marar

Tartine cu sfecla coapta si branza de capra

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(19)

Mod de preparare

Tartinele crocante cu sfecla coapta si branza de capra sunt usor de facut, hranitoare si ies in evidenta prin combinatia de arome si culori vii, irezistibile.

Incepe prin a impacheta in folie de aluminiu cele 3 sfecle medii, spalate bine in prealabil.

Pune-le pe o tava si coace-le pentru aprox. 45 minute - 1 h in cuptorul preincalzit la 185°C.

Intre timp, pregateste 40 g de nuci braziliene: taie-le marunt, pune-le intr-un castron si lasa-le deoparte.

Cu ajutorul unei furculite, scoate 130 g de branza de capra din saramura. Marunteste-o usor cu degetele si lasa-o deoparte pe o farfurie.

Dupa ce sfecla s-a copt, las-o la racit si curat-o de coaja. Taie cele 3 bucati in cubulete mici si pune-le intr-o farfurie adanca.

Adauga peste sfecla maruntita 3-4 linguri de iaurt, sare, piper si 1 lingura de otet balsamic. Amesteca usor.

Pregateste tartinele. Adauga pe fiecare paine crocanta cate 1-2 linguri din compozitia de sfecla, branza de capra, putin ulei extra virgin de masline bio, piper, nuci braziliene si frunze de marar proaspete.

Pofta buna!