meriți să fii surprins
Tort Cheesecake

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

350 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
180 g g Unt Unt
300 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Oua Ou
150 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
180 g g Iaurt Iaurt
2 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
2 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
100 ml ml Apa Apa
4 linguri lingura Gem de zmeura Gem de zmeura
500 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
500 g g Crema de branza Crema de branza
240 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 lingurite lingurita Coaja de lamaie Coaja de lamaie

Tort Cheesecake

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(12)

Mod de preparare

Tort Cheesecake este o reteta foarte usor de preparat, in ciuda faptului ca pare un tort sofisticat. Are un blat umed, care nu are nevoie de insiropare, umplutura de cheesecake fara coacere, un strat generos de dulceata de zmeura si o crema de branza cu aroma de lamaie.

Pentru blat, incepem prin a incinge cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau unt si hartie de copt doua tavi de 20-23 cm diametru. Punem in mixer untul moale, zaharul, faina, praful de copt si sarea. Amestecam cu mixerul pana avem o compozitie ca un pesmet mare. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Tragem din cand in cand cu spatula compozitia de pe peretii vasului, pentru a se amesteca uniform. Adaugam apoi laptele, amestecam.

La final punem si vanilia si iaurtul, amestecam pana avem o compozitie omogena. Cand avem compozitia omogena, o distribuim in cele doua tavi. Coacem blaturile 35-40 minute sau pana trec testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava, apoi le rasturnam pe doua gratare de bucatarie, pentru a se raci complet. Cand blaturile sunt reci, tapetam una dintre tavile in care le-am copt cu folie alimentara si punem primul blat in tava.

Pentru umplutura, amestecam cele doua plicuri de gelatina cu 100ml apa rece. Lasam amestecul sa stea pana avem un jeleu. Topim apoi acest jeleu la baie de abur, cu grija sa nu dea in clocot. Daca fierbe, gelatina isi pierde proprietatile. Cat timp gelatina sta la inmuiat in apa, amestecam crema de branza, mascarpone, zaharul pudra, vanilia, sucul si zeama de lamaie. Adaugam apoi si gelatina topita. Omogenizam.

Peste blatul din tava, punem dulceata de zmeura, nivelam. Punem apoi umplutura de branza si o nivelam cu spatula. Asezam al doilea blat, apasam foarte bine. Dam tortul al rece minim 3-4 ore, de preferinta peste noapte. Pregatim crema pe care o vom folosi pentru a imbraca tortul: 200g crema de branza natur, 200g mascarpone, 80g zahar pudra vanilat, coaja de lamaie. Le amestecam pana granulele de zahar nu se mai simt. Lasam crema la frigider cat timp sta si tortul. Cand umplutura s-a intarit, putem scoate tortul din forma, cu ajutorul foliei alimentare. Imbracam tortul in crema pregatita si il decoram in functie de gusturi.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.