meriți să fii surprins
Tort cu smochine si bezea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

60 g g Zahar Zahar
(pentru caramelizat)
12 bucati bucata Smochine Smochine
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Oua Ou
1 praf praf Sare Sare
270 g g Zahar Zahar
140 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
119 ml ml Ulei Ulei
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
9 g g Praf de copt Praf de copt
300 g g Faina Faina

pentru decor

2 bucati bucata Albusuri Albus
1 praf praf Sare Sare
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 bucati bucata Smochine Smochine

Tort cu smochine si bezea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:40 h
(9)

Mod de preparare

Spalati smochinele si le taiati in felii.

Intr-un vas termorezistent, adaugati 60 g de zahar pe fundul vasului, apoi asezati feliile de smochine indoua randuri astfel incat sa nu se vada fundul vasului. Peste ele presarati un plic de zahar vanilinat si datila cuptor, la 180°C pentru 15 min, timp in care pregatiti blatul.

Intr-un bol, adaugati ouale, un praf de sare si mixati pana isi dubleaza volumul, adaugand treptatzaharul. Adaugati iaurtul, uleiul, esenta de vanilie si mixati din nou. Incorporati praful de copt in faina siadaugati in compozitia de oua.

Turnati aluatul peste smochinele caramelizate. Nu scurgeti lichidul lasat de smochine care este in tava.

Uniformizati aluatul peste smochine, apoi continuati coacerea in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30minute. Dupa 20 de minute, verificati din 5 in 5 minute, astfel incat sa nu se usuce blatul.

Cand tortul este coapt, il scoateti si il lasati sa se raceasca.

In acest timp, mixati 2 albusuri cu un praf de sare pana obtineti o spuma alba tare, adaugand zaharultreptat.

Cand tortul s-a racit, puneti albusurile batute spuma intr-un posh si decorati. Pentru a obtine efectul debezea caramelizata, puneti din nou tortul in cuptor, mai sus, pentru 2, 3 minute, folosind functia grill.Stati cu ochii pe cuptor sa nu se arda.

Apoi, decorati in mijloc cu smochine proaspete, taiate in functie de imaginatia fiecaruia. Pofta buna!