meriți să fii surprins
Tort de inghetata si capsuni

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Inghetata Inghetata
(vanilie)
300 g g Capsuni Capsuni
(proaspete)
500 g g Inghetata Inghetata
(capsuni)
10 - 15 bucati bucata Biscuiti Biscuiti
(amarettini)
Sos de cacao Sos de cacao

ornare

100 g g Capsuni Capsuni
(proaspete)
Sos de cacao Sos de cacao

Tort de inghetata si capsuni

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(19)

Mod de preparare

Spalati capsunile si impartiti-le in mod egal: 150g le taiati in jumatati si 150g le taiati cubulete.

Scoateti inghetata din congelator si lasati-o sa se inmoaie timp de 10 minute.

Pregatiti tava in care faceti tortul de inghetata. Puneti un strat de folie alimentara in tava astfel incat marginile sa atarne pentru a putea scoate la final tortul de inghetata din forma.

Puneti in tava un prim strat de inghetata de vanilie si neteziti bine.

Puneti jumatatile de capsuni pe margine, iar pe cele taiate cubulete, le puneti in mijloc.

Adaugati si inghetata de capsuni si neteziti bine.

Dati la congelator pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce ati scos tortul de inghetata de la congelator, puteti orna cu biscuiti Amarettini. Bagati din nou la congelator pentru 10 minute; rasturnati tortul, astfel incat partea de inghetata de vanilie sa fie in sus si ornati-l cu sos de cacao si capsuni proaspete, taiate jumatati.

Pofta buna!