
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
briose
250 g g | Faina Faina | ||
90 g g | Cacao Cacao | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
1 praf praf | Sare Sare | ||
250 g g | Unt Unt | ||
200 g g | Zahar Zahar | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 bucati bucata | Coaja de portocala
Coaja de portocala (bio) | ||
150 ml ml | Lapte Lapte | ||
100 g g | Ciocolata neagra
Ciocolata neagra (tocata) |
crema
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
70 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
200 g g | Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBriose cu ciocolata si portocale
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol ingredientele uscate: faina cernuta, cacao cernuta, praful de copt, sarea si amestecati bine.
Intr-un alt bol, puneti untul moale (la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixati bine totul. Adaugati ouale unul cate unul si mixati, coaja de la o portocala bio si laptele si mixati din nou.
Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si incorporati bine totul cu o spatula. Adaugati si ciocolata neagra tocata marunt.
Pregatiti formele de briose cu hartiute si cu ajutorul unei linguri de inghetata, turnati compozitia.
Dati la cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 15-20 minute.
Pentru crema, omogenizati mascarponele, topiti ciocolata cu lapte si amestecati-o cu mascarponele si zaharul pudra. Amestecati pana obtineti o crema omogena.
Dupa ce ati scos briosele din cuptor, lasati-le sa se raceasca si apoi ornatile cu crema pregatita, cu ajutorul unui posh. Puteti orna si cu feliute de portocala.
Pofta buna!