Briose cu ciocolata si portocale

Briose cu ciocolata si portocale
DificultateMedie
Timp de preparare40 min
Timp de gatire20 min

Mod de preparare

    Puneti intr-un bol ingredientele uscate: faina cernuta, cacao cernuta, praful de copt, sarea si amestecati bine.

    Intr-un alt bol, puneti untul moale (la temperatura camerei), zaharul, zaharul vanilinat si mixati bine totul. Adaugati ouale unul cate unul si mixati, coaja de la o portocala bio si laptele si mixati din nou.

    Adaugati ingredientele uscate peste cele umede si incorporati bine totul cu o spatula. Adaugati si ciocolata neagra tocata marunt.

    Pregatiti formele de briose cu hartiute si cu ajutorul unei linguri de inghetata, turnati compozitia.

    Dati la cuptorul preincalzit, la 180 °C, timp de 15-20 minute.

    Pentru crema, omogenizati mascarponele, topiti ciocolata cu lapte si amestecati-o cu mascarponele si zaharul pudra. Amestecati pana obtineti o crema omogena.

    Dupa ce ati scos briosele din cuptor, lasati-le sa se raceasca si apoi ornatile cu crema pregatita, cu ajutorul unui posh. Puteti orna si cu feliute de portocala.

    Pofta buna!