
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
4 bucati bucata | Cartofi Cartof | |
100 g g | Cascaval Gouda Cascaval Gouda | |
100 g g | Morcovi Morcov | |
250 g g | Broccoli Broccoli | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
40 g g | Unt Unt | |
40 g g | Faina Faina | |
425 ml ml | Lapte Lapte | |
30 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
Cascaval Gouda Cascaval Gouda |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSufleu de broccoli cu cartofi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Spala cartofii si pune-i la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, lasa-i putin sa se raceasca, decojeste-i si taie-i rondele.
Rade branza gouda, taie morcovii in rondele si desfa buchetelele de broccoli, apoi pregateste sosul alb.
Pasul 2
Pune untul intr-un vas si lasa-l sa se topeasca.
Cand s-a topit, adauga faina si amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Adauga laptele si omogenizeaza bine totul. Amesteca in continuare pana se ingroasa si capata consistenta unui sos.
Apoi, adauga si smantana lichida, dar amesteca in continuare.
Lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-4 minute, pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase, dar fluide.
Pasul 3
Pregateste 2 boluri termorezistente. Pune cartofii fierti taiati rondele pe fundul bolurilor. Adauga morcovii cruzi taiati rondele si buchetelele de broccoli. Peste, pune sosul alb pregatit mai devreme, asezoneaza cu sare si piper, iar pe deasupra presara branza gouda rasa.
Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 30-40 minute.
Pofta buna!