meriți să fii surprins
Sufleu de broccoli cu cartofi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Cartofi Cartof
100 g g Cascaval Gouda Cascaval Gouda
100 g g Morcovi Morcov
250 g g Broccoli Broccoli
Sare Sare
Piper Piper
40 g g Unt Unt
40 g g Faina Faina
425 ml ml Lapte Lapte
30 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
Cascaval Gouda Cascaval Gouda

Sufleu de broccoli cu cartofi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(491)

Mod de preparare

Pasul 1

Spala cartofii si pune-i la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, lasa-i putin sa se raceasca, decojeste-i si taie-i rondele.

Rade branza gouda, taie morcovii in rondele si desfa buchetelele de broccoli, apoi pregateste sosul alb.

Pasul 2

Pune untul intr-un vas si lasa-l sa se topeasca.

Cand s-a topit, adauga faina si amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Adauga laptele si omogenizeaza bine totul. Amesteca in continuare pana se ingroasa si capata consistenta unui sos.

Apoi, adauga si smantana lichida, dar amesteca in continuare.

Lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-4 minute, pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase, dar fluide.

Pasul 3

Pregateste 2 boluri termorezistente. Pune cartofii fierti taiati rondele pe fundul bolurilor. Adauga morcovii cruzi taiati rondele si buchetelele de broccoli. Peste, pune sosul alb pregatit mai devreme, asezoneaza cu sare si piper, iar pe deasupra presara branza gouda rasa.

Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 30-40 minute.

Pofta buna!

1 oferte

Brânză Gouda Holland I.G.P., maturată Brânză Gouda Holland I.G.P., maturată
Brânză Gouda Holland I.G.P., maturată
15.04 - 21.04
-25%
23,99
17,99Lei
Sufleu de broccoli cu cartofi
1:10 h

Sufleu de broccoli cu cartofi

Ingrediente

Cartof
4 bucata
Cascaval Gouda
100 g
Morcov
100 g
Broccoli
250 g
Sare
Piper
Unt
40 g
Faina
40 g
Lapte
425 ml
Smantana pentru gatit
30 ml
Cascaval Gouda
Sufleu de broccoli cu cartofi
25 min

Pasul 1

Pas 1 - Sufleu de broccoli cu cartofi

Spala cartofii si pune-i la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, lasa-i putin sa se raceasca, decojeste-i si taie-i rondele.

Rade branza gouda, taie morcovii in rondele si desfa buchetelele de broccoli, apoi pregateste sosul alb.

Cartof: 4 bucata
Cascaval Gouda: 100 g
Morcov: 100 g
Broccoli: 250 g
Sare
Piper
Sufleu de broccoli cu cartofi
5 min

Pasul 2

Pas 2 - Sufleu de broccoli cu cartofi

Pune untul intr-un vas si lasa-l sa se topeasca.

Cand s-a topit, adauga faina si amesteca foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Adauga laptele si omogenizeaza bine totul. Amesteca in continuare pana se ingroasa si capata consistenta unui sos.

Apoi, adauga si smantana lichida, dar amesteca in continuare.

Lasa sa fiarba la foc mic timp de 3-4 minute, pana ajunge la consistenta unei smantani mai groase, dar fluide.

Unt: 40 g
Faina: 40 g
Lapte: 425 ml
Smantana pentru gatit: 30 ml
Sufleu de broccoli cu cartofi
40 min

Pasul 3

Pas 3 - Sufleu de broccoli cu cartofi

Pregateste 2 boluri termorezistente. Pune cartofii fierti taiati rondele pe fundul bolurilor. Adauga morcovii cruzi taiati rondele si buchetelele de broccoli. Peste, pune sosul alb pregatit mai devreme, asezoneaza cu sare si piper, iar pe deasupra presara branza gouda rasa.

Baga la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 170°C, timp de 30-40 minute.

Pofta buna!

Sare
Piper
Cascaval Gouda
Sufleu de broccoli cu cartofi

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3