meriți să fii surprins
Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Hai sa pregatim impreuna o supa emblematica pentru toamna - Supa crema de dovleac cu cartof dulce. Este incredibil de cremoasa si rapid de preparat!

Ingrediente

50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 kg kg Dovleac Dovleac
250 g g Cartofi dulci Cartof dulce
100 g g Telina Telina
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
3 catei catel Usturoi Usturoi
250 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
Sare Sare
Piper Piper
1 l l Supa de pui Supa de pui
100 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano

Supa crema de dovleac cu cartof dulce

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(299)

Mod de preparare

Curata dovleacul, cartoful dulce, telina. Taie-le in cubulete.

Daca nu ai supa de legume, pregateste supa dintr-un cubulet BIO de baza pentru supa de legume/pui.

Intr-o oala incapatoare caleste in ulei de masline ceapa. Cand devine sticloasa, adauga usturoiul si legumele. Condimenteaza dupa gust, amesteca. Adauga supa cat sa acopere bine totul. Lasa sa fiarba la foc mic, pana legumele sunt fierte si furculita intra usor in dovleac si cartofi.

Adauga smantana pentru gatit, amesteca. Pune totul in blender si mixeaza pana ai consistenta dorita.

Supa crema de dovleac cu cartof dulce este gata. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: folosind cartofi dulci, mai putin fainosi decat cartofii albi/rosii, supa va fi cremoasa chiar si fara a adauga smantana dulce. Daca doresti o varianta 100% de post/vegana, omite smantana dulce din pasii de preparare.

Cum pregatesti supa de pui sau de legume? Fierbi la foc mic tacam de pui si radacinoase (morcovi, telina, pastarnac, patrunjel) in apa cu sare. Spumezi supa des, pentru a fi cat mai limpede. Scurgi bine legumele si carnea (pe care le poti folosi, de exemplu, la o salata boeuf). Pastrezi supa la congelator, in pungi inchise eremtic sau in forme pentru cuburi de gheata si o ai mereu la indemana pentru retetele care cer supa de pui sau de legume.

Daca doresti sa pregatesti crutoane de casa, taie painea in cubulete de 1x1cm. Pune in tava pe hartie de copt, stropeste cu ulei de masline si condimenteaza cu sare, piper, boia afumata, usturoi granulat, ierburi aromatice uscate (oregano, busuioc, rozmarin). Rumeneste la cuptorul incins la 200°C 7-8 min, timp in care scutura tava o data, pentru a se rumeni uniform.

1 oferte

Smântână  pentru gătitSmântână  pentru gătit
Smântână pentru gătit
25.04 - 28.04
-25%
3,99
2,99Lei