meriți să fii surprins
Ratatouille la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
4 catei catel Usturoi Usturoi
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
Cimbru Cimbru
Oregano Oregano
5 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
500 g g Sos de rosii Sos de rosii
Sare Sare
Piper Piper
2 bucati bucata Vinete Vanata
2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
2 bucati bucata Rosii Rosie
2 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie

Ratatouille la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(12)

Mod de preparare

Spala ardeii, taie-i si pune-i la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i.

Apoi, pregateste uleiul aromat. Pune intr-un chopper usturoiul si patrunjelul tocat, cimbrul, asezoneaza cu piper, oregano si mixeaza. Adauga uleiul si mixeaza din nou si gata uleiul aromat.

Pune uleiul aromat intr-un vas mai mic.

Dupa ce s-au copt ardeii, taie-i fasii, pune-i in chopper, adauga sosul de rosii, asezoneaza cu sare si piper si mixeaza.

Pregateste legumele. Taie vinetele, dovleceii, rosiile si ceapa rondele.

Pune intr-o tava sosul de rosii cu ardeii copti si aseaza rondelele de vinete, dovlecei, rosii si ceapa, una cate una pana se umple tava. Dupa ce ai asezat legumele, unge-le cu uleiul aromat pregatit mai devreme. Apoi da tava la cuptor, la 200°C, timp de 40 minute sau pana cand se rumenesc legumele.

Atunci cand servesti, presara patrunjel proaspat tocat.

Pofta buna!