meriți să fii surprins
Carpaccio de somon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

450 g g Somon file Somon file
120 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
50 g g Ceapa rosie Ceapa rosie
2 bucati bucata Lamai Lamaie
50 g g Castraveti Castravete
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Carpaccio de somon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(3)

Mod de preparare

Este foarte importanta ordinea in care puneti ingredientele in genul acesta de preparat. Daca prima data turnati lamaia peste pestele crud, acesta se va marina si se va fierbe din cauza acidului citric. In schimb, daca prima data turnati uleiul de masline, acesta va proteja suprafata pestelui. Cand va apucati de aceasta reteta trebuie sa ascutiti cel mai bun cutit din casa.

Taiati felii cat se poate de subtiri de somon si asezati-le pe farfurie. Puneti sare, piper si ulei de masline pe toata suprafata pestelui. Curatati castravetele de coaja si de seminte, tocati marunt ceapa rosie si castravetii. Amestecati cu ulei de masline ceapa si castravetii si dispuneti pe toata suprafata somonului, apoi turnati zeama de lamaie.

Presarati piper proaspat rasnit pe deasupra si serviti langa un pahar de vin alb. Pofta buna!