meriți să fii surprins
Surf & Turf

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Carne de strut Carne de strut
450 g g Creveti Creveti
(cu sos chilli)
60 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
25 ml ml Cognac Cognac
130 g g Unt Unt
7 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
7 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
4 bucati bucata Morcovi Morcov
250 g g Telina Telina
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
4 linguri lingura Zahar Zahar

Surf & Turf

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(2)

Mod de preparare

Intr-un vas adanc lasam friptura de strut la marinat cu 6 cepe taiate julienne pentru 4 ore. Scoatem carnea si o prajim intr-o tigaie gratar cu ulei de masline. O lasam la cuptor pentru 15 minute cu o lingura de unt. Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt cu unt, adaugam crevetii prefierti, ii lasam sa se incalzeasca, apoi adaugam coniacul si flambam. Adaugam o lingura de unt la final pentru a obtine un sos cremos.

Curatam cartofii, ii fierbem in apa cu putina sare, scurgem apa si amestecam bine cu untul topit si smantana si, daca e cazul, adaugam putina sare. Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu zahar. Cand sunt gata, le scoatem din apa, le taiem cubulete ori felii si le calim in 50 g unt.

Servim crevetii peste friptura de strut, alaturi de un piure cremos de cartofi si cateva legume caramelizate. Pofta buna!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!