
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
800 g g | Carne de strut Carne de strut | |
450 g g | Creveti
Creveti (cu sos chilli) | |
60 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
25 ml ml | Cognac Cognac | |
130 g g | Unt Unt | |
7 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
7 bucati bucata | Cartofi albi Cartofi albi | |
100 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
4 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
250 g g | Telina Telina | |
1 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
4 linguri lingura | Zahar Zahar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSurf & Turf
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un vas adanc lasam friptura de strut la marinat cu 6 cepe taiate julienne pentru 4 ore. Scoatem carnea si o prajim intr-o tigaie gratar cu ulei de masline. O lasam la cuptor pentru 15 minute cu o lingura de unt. Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt cu unt, adaugam crevetii prefierti, ii lasam sa se incalzeasca, apoi adaugam coniacul si flambam. Adaugam o lingura de unt la final pentru a obtine un sos cremos.
Curatam cartofii, ii fierbem in apa cu putina sare, scurgem apa si amestecam bine cu untul topit si smantana si, daca e cazul, adaugam putina sare. Curatam legumele si le punem la fiert in apa cu zahar. Cand sunt gata, le scoatem din apa, le taiem cubulete ori felii si le calim in 50 g unt.
Servim crevetii peste friptura de strut, alaturi de un piure cremos de cartofi si cateva legume caramelizate. Pofta buna!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!