
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
150 g g | Unt Unt | ||
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | ||
1 linguri lingura | Apa Apa | ||
400 g g | Crema de branza Crema de branza | ||
120 g g | Miere Miere | ||
250 g g | Curmale Curmala | ||
2 bucati bucata | Portocale Portocala | ||
2 bucati bucata | Oua Ou |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listTarta cu branza si curmale Medjoul
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen, lasam la frigider sa se intareasca si sa se odihneasca. Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita sa evitam sa se umfle. Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia peste aluat, punem boabe de fasole deasupra pentru a fi siguri ca aluatul nu se va umfla la copt si dam la cuptorul incins la 170 grade C timp de 15 minute.
Intr-un bol amestecam branza maruntita cu mierea, ouale, sucul si coaja de la 2 portocale. Curatam curmalele de samburi, le maruntim la cutit si amestecam cu umplutura de branza. Adaugam umplutura peste aluatul copt si reintroducem tarta in cuptorul incins la 170 grade C timp de 15-20 minute, pana cand umplutura este ferma.
Lasam sa se raceasca si servim rece langa o cafea fierbinte.
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!