meriți să fii surprins
Tarta cu branza si curmale Medjoul

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
150 g g Unt Unt
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
1 linguri lingura Apa Apa
400 g g Crema de branza Crema de branza
120 g g Miere Miere
250 g g Curmale Curmala
2 bucati bucata Portocale Portocala
2 bucati bucata Oua Ou

Tarta cu branza si curmale Medjoul

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(9)

Mod de preparare

Pentru aluat, amestecam ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen, lasam la frigider sa se intareasca si sa se odihneasca. Intindem aluatul si-l asezam intr-o tava pentru tarte, cu grija sa imbracam bine si peretii tavii, cu atentie ca aluatul sa aiba aceeasi grosime peste tot. Intepam baza aluatului cu o furculita sa evitam sa se umfle. Taiem o hartie de copt de dimensiunea tavii, asezam hartia peste aluat, punem boabe de fasole deasupra pentru a fi siguri ca aluatul nu se va umfla la copt si dam la cuptorul incins la 170?C timp de 15 minute.

Intr-un bol amestecam branza maruntita cu mierea, ouale, sucul si coaja de la 2 portocale. Curatam curmalele de samburi, le maruntim la cutit si amestecam cu umplutura de branza. Adaugam umplutura peste aluatul copt si reintroducem tarta in cuptorul incins la 170 grade C timp de 15-20 minute, pana cand umplutura este ferma.

Lasam sa se raceasca si servim rece langa o cafea fierbinte.

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!