meriți să fii surprins
Pui marocan cu orez basmati

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

900 g g Pulpe de pui Pulpa de pui
200 g g Curmale Curmala
80 g g Fistic Fistic
2 bucati bucata Portocale Portocala
180 g g Orez basmati Orez basmati
1 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
50 g g Unt Unt
80 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 linguri lingura Ulei de fistic Ulei de fistic

Pui marocan cu orez basmati

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(4)

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si prajim pulpele de pui pana se rumenesc. Adaugam coaja si sucul de portocala, curmalele sau smochinele si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, iar imediat ce este gata adaugam unt.

Intre timp ne apucam de orezul basmati. Intr-o craticioara punem uleiul de fistic si orezul basmati. Calim orezul 2 minute la foc mare, dupa care adaugam 500 ml de apa si lasam sa fiarba la foc mic cu un capac.

Imediat ce orezul este gata ii adaugam untul, ceapa verde si fistic tocat marunt. Servim impreuna cu puiul fierbinte. Pofta buna!