meriți să fii surprins
Cheesecake rece cu jeleu de cafea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

30 g g Cafea Cafea
500 ml ml Lapte Lapte
100 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
500 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
300 g g Crema de branza Crema de branza
80 g g Miere Miere
1 pachete pachet Biscuiti cu unt Biscuiti cu unt
2 bucati bucata Portocale Portocala
100 g g Zahar brun Zahar brun

Cheesecake rece cu jeleu de cafea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(66)

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la fiert laptele, zaharul, iar imediat ce incepe sa fiarba adaugam cafeaua. Lasam sa infuzeze la foc mic timp de 5 minute, apoi oprim focul si lasam pe aragaz 10 minute. Pregatim gelatina urmarind instructiunile de pe plic. Strecuram laptele cu cafea, adaugam gelatina si mai dam in fiert o data, apoi turnam totul intr-o tava si punem la frigider ca sa se stabilizeze.

Intr-un bol amestecam branza cu miere, coaja de portocala si zaharul brun, batem cu un mixer sau cu un tel. Pastram frisca lichida la rece inainte sa o punem intr-un bol si sa o batem cu telul pana se stabilizeaza. Dupa ce frisca este batuta si crema de branza incorporata, putem sa amestecam aceste doua baze si sa obtinem o crema omogena. Biscuitii ii sfaramam cu ajutorul unui sucitor.

Imediat ce este totul gata, incepem sa facem plating-ul. Putem folosi un pahar mai spectaculos. La baza paharului punem biscuiti sfaramati, apoi, cu ajutorul unui sac poche sau cu o lingura punem crema de branza, peste care asezam jeleul de cafea taiat cuburi. Decoram si lasam la frigider cel putin 60 de minute inainte de servire, de preferat ar fi sa stea o noapte la frigider.

Pofta buna!