meriți să fii surprins
Creveti in crusta dulce iute, salata de avocado si ananas grill

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

720 g g Creveti Creveti
15 g g Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
5 g g Piper negru Piper negru
50 g g Zahar Zahar
3 bucati bucata Avocado Avocado
1 bucati bucata Ananas Ananas
25 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
50 g g Usturoi Usturoi
2 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 bucati bucata Lamai Lamaie

Creveti in crusta dulce iute, salata de avocado si ananas grill

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Se curata crevetii si se lasa la marinat, timp de 30 de minute, cu boia iute, zahar, piper negru, usturoi tocat marunt, patrunjel tocat marunt si ardei iute tocat marunt.

Se curata avocado, se taie cuburi mari si se amesteca impreuna cu ulei de masline, usturoi si suc de lamaie.

Ananasul se curata, se taie mijlocul tare si se arunca, iar bucatile de ananas se impart in 4 parti egale mari. Se incinge gratarul pe carbuni sau tigaia gratar si incepem sa prajim ananasul. Este foarte important ca ananasul sa nu fie intors decat in momentul in care s-a format o crusta.

Se prajesc si crevetii pe ambele parti, maximum 2 minute pe fiecare parte, iar la final se stoarce o lamaie peste ei cat sunt inca pe grill.

Totul se monteaza direct pe ananas. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.