meriți să fii surprins
Tagliatelle Mare e Monti

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

500 g g Paste tagliatelle Paste tagliatelle
80 g g Unt Unt
300 g g Fructe de mare Fructe de mare
300 g g Ciuperci Ciuperci
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
80 ml ml Vin alb Vin alb
(sec)
Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
(dupa gust)
Parmezan ras Parmezan ras
(dupa gust)
120 g g Rosii cherry Rosii cherry
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

Tagliatelle Mare e Monti

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(6)

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa sarata se fierb pastele pana cand sunt al dente. In timp ce pastele fierb intr-o tigaie, se caleste ceapa tocata marunt in unt si imediat ce incepe sa devina translucida, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore alcoolul.

Se pune in tigaie peste ceapa mixul de fructe de mare, se soteaza, apoi se adauga rosiile cherry taiate in 4 si imediat dupa aceea ciupercile. Se adauga pastele fierte, se soteaza, iar pentru cremozitate se adauga o lingura de unt si parmezan ras. Se verifica gustul si se condimenteaza totul cu sare si piper proaspat macinat.

Se serveste in farfurii adanci, iar peste se presara patrunjel tocat marunt si cateva picaturi de ulei de masline.

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!