meriți să fii surprins
Gulas de vita cu orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Gulas Gulas
(vita)
2 catei catel Usturoi Usturoi
3 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
400 g g Rosii decojite Rosii decojite
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
1 lingurite lingurita Chimen Chimen
200 ml ml Vin rosu Vin rosu
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
1 linguri lingura Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
200 g g Orez camolino Orez camolino

Gulas de vita cu orez

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(7)

Mod de preparare

1. Incingem uleiul intr -o cratita, adaugam carnea si o rumenim la foc iute, apoi adaugam ceapa taiata pestisori si ardeiul gras taiat fasii; turnam o cana cu apa, reducem focul si acoperim vasul cu un capac. Lasam la inabusit pana cand carnea se inmoaie, apoi adaugam rosiile in bulion, zdrobite.

2. Adaugam usturoiul zdrobit, ardeiul iute taiat marunt si potrivim de gust cu sare, piper, chimen, boia dulce si frunze de dafin.

3. Turnam vinul si mai dam un clocot.

4. Intre timp punem la fiert orezul in 600 ml apa fiarta. Il fierbem la foc mic, cu vasul acoperit, timp de 35-40 de minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.