
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Orez negru Orez negru | ||
4 bucati bucata | Oua Ou | ||
150 g g | Ciuperci
Ciuperci (hribi) | ||
200 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | ||
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
50 g g | Unt Unt | ||
30 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
Ulei de masline extravirgin
Ulei de masline extravirgin (dupa gust) | |||
15 g g | Cimbru
Cimbru (proaspat) | ||
20 ml ml | Vin alb
Vin alb (sec) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBudinca de orez cu hribi
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se fierbe orezul in apa sarata. Imediat ce orezul este fiert se scoate intr-un bol. Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt, in ulei, se adauga ciupercile dezghetate peste noapte, se adauga vinul alb si se lasa sa se gateasca. Se adauga cimbrul proaspat.
O jumatate din cantitatea de ciuperci se adauga peste orez, iar cealalta jumatate se lasa in craticioara, iar peste ea se adauga smantana lichida si se lasa la fiert pana se obtine un sos cremos. Se bat 4 albusuri spuma si se amesteca impreuna cu orezul cu ciuperci. Se amesteca bine. Se tapeteaza un vas de sufleu cu unt si faina si se umple cu compozitia de orez cu ciuperci si albusul spuma. Se introduce in cuptor la 180 grade C timp de 15 minute.
Se serveste fierbinte cu sosul de hribi.
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!