meriți să fii surprins
Budinca de orez cu hribi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

200 g g Orez negru Orez negru
4 bucati bucata Oua Ou
150 g g Ciuperci Ciuperci
(hribi)
200 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
50 g g Unt Unt
30 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
(dupa gust)
15 g g Cimbru Cimbru
(proaspat)
20 ml ml Vin alb Vin alb
(sec)

Budinca de orez cu hribi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa sarata. Imediat ce orezul este fiert se scoate intr-un bol. Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata marunt, in ulei, se adauga ciupercile dezghetate peste noapte, se adauga vinul alb si se lasa sa se gateasca. Se adauga cimbrul proaspat.

O jumatate din cantitatea de ciuperci se adauga peste orez, iar cealalta jumatate se lasa in craticioara, iar peste ea se adauga smantana lichida si se lasa la fiert pana se obtine un sos cremos. Se bat 4 albusuri spuma si se amesteca impreuna cu orezul cu ciuperci. Se amesteca bine. Se tapeteaza un vas de sufleu cu unt si faina si se umple cu compozitia de orez cu ciuperci si albusul spuma. Se introduce in cuptor la 180?C timp de 15 minute.

Se serveste fierbinte cu sosul de hribi.

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu!