meriți să fii surprins
Risotto rosu cu file de porc marinat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

20 g g Rucola Rucola
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
900 ml ml Supa de rosii Supa de rosii
200 ml ml Vin rosu Cabernet Sauvignon Vin rosu Cabernet Sauvignon
2 linguri lingura Unt Unt
300 g g Orez Orez
(Risotto)
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
4 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
2 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
2 catei catel Usturoi Usturoi
400 g g Muschiulet de porc Muschiulet de porc

Risotto rosu cu file de porc marinat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Se spala carnea de porc, se scurge si se taie in felii subtiri. Se curata usturoiul si se taie. Se lasa carnea la marinat vreme de doua ore, in frigider, cu un amestec de otet balsamic, ulei de masline si piper.

Se curata ceapa si se taie. Se rumeneste alaturi de risotto, intr-o lingura de unt, pana devine sticloasa. Se stinge cu vin rosu, se toarna apoi supa, putin cate putin, amestecandu-se si lasand risotto-ul la scazut, pana cand capata un aspect cremos.

La sfarsit, se adauga sare si zahar dupa gust, se pune si restul de unt si se lasa sa se linisteasca un pic. Dupa ce au stat suficient la marinat, se iau feliile de porc si se prajesc pe ambele parti, se sareaza si se toarna restul de marinada. Se spala rucola, se rupe in bucati si se adauga in risotto.

Carnea este acum gata pentru a fi servita la masa, cu sosul lasat de friptura. Pofta buna!