
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
3 legaturi legatura | Leurda Leurda | |
100 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Ceapa Ceapa | |
350 g g | Orez Orez | |
120 ml ml | Vin alb Vin alb | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
1,5 - 1,8 l l | Supa de legume
Supa de legume (cu curcan) | |
40 g g | Unt Unt | |
50 g g | Parmezan ras Parmezan ras |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto cremos cu leurda
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un chopper pune leurda impreuna cu cei 60 ml ulei de masline si mixeaza pana obtii o pasta omogena.
Pune un vas pe foc si adauga 40 ml ulei de masline. Adauga ceapa tocata si gateste-o amestecand, pana cand se inmoaie, aproximativ 3-5 minute.
Adauga orezul si amesteca. Lasa-l 2,3 minute pana devine translucid. Adauga vinul, asezoneaza cu sare si piper si amesteca din nou pana se evapora lichidul.
Foloseste un polonic si incepe sa torni supa. Torni 3-6 polonice de supa si amesteci asteptand sa se absoarba lichidul. Apoi mai torni 3-6 polonice, iar amesteci, iar se absoarbe, iar adaugi. Si tot asa pana se termina supa si orezul este fiert. Nu uita sa amesteci continuu.
Cand orezul este gata, adauga pasta de leurda, amesteca 1-2 minute, apoi adauga untul, amesteca din nou si la final presara parmezan ras pe care il incorporezi si pe el.
Cand servesti poti presara din nou parmezan ras. Pofta buna!