meriți să fii surprins
Risotto cremos cu leurda

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 legaturi legatura Leurda Leurda
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
350 g g Orez Orez
120 ml ml Vin alb Vin alb
Sare Sare
Piper Piper
1,5 - 1,8 l l Supa de legume Supa de legume
(cu curcan)
40 g g Unt Unt
50 g g Parmezan ras Parmezan ras

Risotto cremos cu leurda

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(40)

Mod de preparare

Intr-un chopper pune leurda impreuna cu cei 60 ml ulei de masline si mixeaza pana obtii o pasta omogena.

Pune un vas pe foc si adauga  40 ml ulei de masline. Adauga ceapa tocata si gateste-o amestecand, pana cand se inmoaie, aproximativ 3-5 minute.

Adauga orezul si amesteca. Lasa-l  2,3 minute pana devine translucid.  Adauga vinul, asezoneaza cu sare si piper si amesteca din nou pana se evapora lichidul.

Foloseste un polonic si incepe sa torni supa. Torni 3-6 polonice de supa si amesteci asteptand sa se absoarba lichidul. Apoi mai torni 3-6 polonice, iar amesteci, iar se absoarbe, iar adaugi. Si tot asa pana se termina supa si orezul este fiert. Nu uita sa amesteci continuu.

Cand orezul este gata, adauga pasta de leurda, amesteca 1-2 minute, apoi adauga untul, amesteca din nou si la final presara parmezan ras pe care il incorporezi si pe el.

Cand servesti poti presara din nou parmezan ras. Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
LeurdăLeurdă
Leurdă
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,99Lei