
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
30 ml ml | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
300 g g | Orez arborio Orez arborio | |
100 ml ml | Vin alb Vin alb | |
1,5 l l | Supa de pui Supa de pui | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
1 varfuri varf | Piper negru Piper negru | |
30 g g | Unt Unt | |
100 g g | Sparanghel Sparanghel | |
70 g g | Branza gorgonzola Branza gorgonzola |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRisotto cu sparanghel
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Orezul pentru risotto este perfect in combinatie cu sparanghelul verde, copt la grill si gorgonzola dulce, care pe langa aroma speciala pe care o aduce, face risotto si foarte foarte cremos!
Intr-o cratita incapatoare incingem uleiul de masline si calim ceapa alba, tocata foarte fin, pana devine sticloasa. Adaugam amestecul de orez si il calim 2-3 minute, pana orezul devine translucid. Turnam vinul si lasam totul 1-2 minute la foc mare, pentru ca vinul sa se evapore. Incepem sa adaugam treptat si supa de pui, cate 200-300ml o data, amestecand. Pe masura ce orezul fierbe si supa scade, mai adaugam 200-300ml. Orezul trebuie sa fie aproape facut (orezul pentru risotto fierbe in cca 17-18 minute la foc mediu spre mare). Este necesar sa amestecam in continuu pentru ca orezul sa nu se lipeasca de cratita.
Cand orezul este aproape fiert dar ramane al dente, tragem cratita de pe foc si adaugam 30g unt, sparanghelul taiat bucatele de cca 2 cm si gorgonzola. Amestecam pana branza si untul sunt topite.
Lasam risotto sa se odihnesca 1 minut inainte de a-l aseza in farfurie. POFTA BUNA!