
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
1 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
150 g g | Orez basmati Orez basmati | |
1 bucati bucata | Conserva de ton
Conserva de ton (195g) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOrez cu ton si dovlecei
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai spalam bine orezul si il punem la fiert in 2 litri de apa cu putina sare. Lasam sa fiarba dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi il scurgem intr-o sita si il trecem pe sub jet de apa rece. Astfel, boabele de orez nu se vor lipi intre ele.
Taiem ceapa alba marunt, spalam dovlecelul si il taiem in bucati de marime medie.
Scurgem foarte bine tonul din conserva.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline. Calim ceapa, dovlecelul si tonul, pana legumele sunt moi.
Adaugam si orezul fiert, amestecam bine. Mai lasam 2-3 minute pe foc. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: este perfecta pentru pranz sau cina. Poti dubla usor cantitatile pentru o familie mai mare sau poti adapta reteta in functie de ingredientele pe care le ai in camara sau in frigider. Poti sa o servesti calda sau rece si e gata in 20 de minute.