meriți să fii surprins
Risotto cu fistic si parmezan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

180 g g Risotto Risotto
900 ml ml Supa de pui Supa de pui
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
120 g g Unt Unt
120 ml ml Vin alb Vin alb
40 g g Fistic Fistic
200 g g Parmezan Parmezan

Risotto cu fistic si parmezan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

35 min
(170)

Mod de preparare

Pentru un risotto gustos avem nevoie de o supa de baza gustoasa, iar pentru risotto cu parmezan recomand supa de pui. Pentru a obtine o supa de baza de pui gustoasa lasam la fiert la foc mic bucati de pui cu os si grasime, bucati pe care in mod normal nu le folosim la alte tipuri de mancare, cum ar fi cioturile de la aripioare, spatele sau oasele de la piept. Lasam la fiert la foc mic cu legume radacinoase in coaja. Strecuram si putem folosi la orice reteta!

Tocam ceapa marunt si incingem intr-o craticioara intinsa 50g de unt. Calim ceapa si orezul in unt, lasam orezul sa devina translucid, apoi adaugam vinul alb si lasam sa se evapore alcoolul.

Punem primul polonic de supa fierbinte imediat ce s-a evaporat tot alcoolul, apoi punem fisticul prajit si decojit, lasam sa fiarba orezul si repetam hidratarea cu cate un polonic de supa fierbinte pana cand orezul devine al dente! In principiu, nu ar trebui sa dureze mai putin de 15 minute si nu mai mult de 20 de minute fierberea unui risotto corect.

In momentul in care orezul a ajuns la temperatura dorita, adaugam restul de unt si parmezanul ras, amestecam bine pana cand obtinem un risotto cremos.

Presaram deasupra niste fistic maruntit, cimbru si busuioc!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.