meriți să fii surprins
Piept de curcan cu alune, rucola si orez

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Piept de curcan Piept de curcan
200 g g Alune de padure Alune de padure
1 varfuri varf Menta Menta
1 varfuri varf Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 varfuri varf Coriandru Coriandru
300 ml ml Suc de rosii Suc de rosii
1 catei catel Usturoi Usturoi
3 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 lingurite lingurita Zahar Zahar
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper alb Piper alb
(dupa gust)
100 g g Rucola Rucola
50 g g Unt Unt
250 g g Orez bob lung Orez bob lung

Piept de curcan cu alune, rucola si orez

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

1. Pieptul de curcan se taie cubulete iar usturoiul se piseaza.

2. Carnea se amesteca cu condimentele si uleiul si se lasa la rece 20-30 de minute.

3. Intre timp, se prepara orezul: se topeste untul intr-o cratita, se adauga orezul si se toarna 750 ml de apa. Se adauga 1 lingurita de sare si se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute, apoi se opreste focul.

4. Carnea de curcan se rumeneşte in tigaie la foc iute, se adaugă alunele si se toarna sosul de rosii si usturoiul, se potriveste de sare, piper si zahar.

5. Se serveste astfel: se pune salata ca baza, apoi orezul si langa, carnea cu sos.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.