meriți să fii surprins
Gogosi fundite

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

525 g g Faina Faina
2 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Smantana Smantana
35 g g Drojdie Drojdie
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
75 g g Zahar Zahar
150 ml ml Lapte Lapte
15 ml ml Esenta de rom Esenta de rom
50 g g Unt Unt
10 g g Coaja de lamaie Coaja de lamaie
Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
Zahar pudra Zahar pudra
(pentru pudrat)
Dulceata Dulceata
(pentru servit)

Gogosi fundite

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(62)

Mod de preparare

Pune faina intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si adauga ouale, smantana, drojdia, zaharul vanilinat, zaharul, laptele si esenta de rom. Framanta totul cu mana pana se formeaza o coca. Framanta pana cand se dezlipeste de pe maini.

Adauga untul care este la temperatura camerei si coaja de lamaie.  Incorporeaza-le, acopera bolul cu folie alimentara si lasa la crescut timp de 30 de minute. 

Dupa cele 30 de minute, presara faina pe blat si apoi pe aluat si intinde-l intr-o foaie subtire. Taie fasii si apoi romburi. Taie pe mijloc, apuca de un colt si trece-l prin mijloc formand astfel funditele.

Prajeste-le in ulei incins, timp de 2, 3 minute pe fiecare parte.

Scoate-le pe un platou pe care pune servetele de hartie absorbante.

Transfera-le pe un alt platou, pudreaza-le si serveste-le cu dulceata de mure.

Pofta buna!