meriți să fii surprins
Cheesecake baklava

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Nuca Nuca
100 g g Fistic Fistic
(nesarat)
80 g g Unt Unt
200 g g Foi de placinta Foaie de placinta
50 g g Miere Miere
10 g g Gelatina alimentara Gelatina alimentara
100 g g Miere Miere
10 g g Esenta de rom Esenta de rom
400 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
400 g g Frisca Frisca
100 g g Foi de placinta Foaie de placinta
30 g g Unt Unt
30 g g Miere Miere
Fistic Fistic
(nesarat)

Cheesecake baklava

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:05 h
(270)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune nuca si fisticul intr-un chopper si toaca-le grosier (nu le face faina). Rastoarna amestecul intr-un bol si pune-l deoparte.  

Pregateste o tava cu inel tapetata cu hartie de copt. Topeste untul si pregateste foile de placinta.

Unge cu unt topit si racit fundul tavii, aseaza o foaie de placinta, astfel incat foaia sa imbrace si peretii tavii. Unge din nou cu unt, presara amestec de nuci si fistic, macinate si picura 2, 3 lingurite de miere. Foloseste toate foile de placinta pana la epuizarea amestecului de nuci si fistic, macinate. Atentie, trebuie sa termini cu amestec de nuci, fistic si miere.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la  180°C, timp de 15 - 20 minute, pana se rumenesc foile pe margini. Dupa ce s-a copt baza, scoate din cuptor si lasa la racit, inainte de a pune crema de cheesecake. 

Pasul 2

Cat este baklavaua la cuptor, pregateste crema de cheesecake. 

Hidrateaza gelatina in 75 ml apa, apoi topeste-o si las-o la racit la temperatura camerei.

Bate smanata pentru frisca.

Pune intr-un bol gelatina hidratata, topita si racita, mierea, esenta de rom si amesteca bine cu o spatula. Adauga ricotta si omegenizeaza si apoi frisca si omogenizeaza din nou. 

Cat timp se raceste baklavaua, pune crema de cheesecake la frigider.

Cand s-a racit, toarna crema de cheesecake peste baklava si da din nou la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte. 

Pasul 3

Mototoleste foile de placinta (100g) si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu unt topit si baga-le la cuptor la 180°C, timp de 15 - 20 minute sau pana se rumenesc foile. 

Inainte de servi cheesecake baklava, unge partea cu crema cu putina miere si presara foile de placinta sfaramate si apoi fistic nesarat, tocat. Taie si serveste.

Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Foi pentru plăcintăFoi pentru plăcintă
Foi pentru plăcintă
22.04 - 28.04
-25%
3,99
2,99Lei
Cheesecake baklava
1:05 h

Cheesecake baklava

Ingrediente

Nuca
200 g
Fistic (nesarat)
100 g
Unt
80 g
Foaie de placinta
200 g
Miere
50 g
Gelatina alimentara
10 g
Miere
100 g
Esenta de rom
10 g
Branza Ricotta
400 g
Frisca
400 g
Foaie de placinta
100 g
Unt
30 g
Miere
30 g
Fistic (nesarat)
Cheesecake baklava
35 min

Pasul 1

Pas 1 - Baklava

Pune nuca si fisticul intr-un chopper si toaca-le grosier (nu le face faina). Rastoarna amestecul intr-un bol si pune-l deoparte.  

Pregateste o tava cu inel tapetata cu hartie de copt. Topeste untul si pregateste foile de placinta.

Unge cu unt topit si racit fundul tavii, aseaza o foaie de placinta, astfel incat foaia sa imbrace si peretii tavii. Unge din nou cu unt, presara amestec de nuci si fistic, macinate si picura 2, 3 lingurite de miere. Foloseste toate foile de placinta pana la epuizarea amestecului de nuci si fistic, macinate. Atentie, trebuie sa termini cu amestec de nuci, fistic si miere.

Baga tava la cuptor, in cuptorul preincalzit, la  180°C, timp de 15 - 20 minute, pana se rumenesc foile pe margini. Dupa ce s-a copt baza, scoate din cuptor si lasa la racit, inainte de a pune crema de cheesecake. 

Nuca: 200 g
Fistic (nesarat): 100 g
Unt: 80 g
Foaie de placinta: 200 g
Miere: 50 g
Cheesecake baklava
15 min

Pasul 2

Pas 2 - Cheesecake

Cat este baklavaua la cuptor, pregateste crema de cheesecake. 

Hidrateaza gelatina in 75 ml apa, apoi topeste-o si las-o la racit la temperatura camerei.

Bate smanata pentru frisca.

Pune intr-un bol gelatina hidratata, topita si racita, mierea, esenta de rom si amesteca bine cu o spatula. Adauga ricotta si omegenizeaza si apoi frisca si omogenizeaza din nou. 

Cat timp se raceste baklavaua, pune crema de cheesecake la frigider.

Cand s-a racit, toarna crema de cheesecake peste baklava si da din nou la frigider pentru cateva ore sau mai bine peste noapte. 

Gelatina alimentara: 10 g
Miere: 100 g
Esenta de rom: 10 g
Branza Ricotta: 400 g
Frisca: 400 g
Cheesecake baklava
15 min

Pasul 3

Pas 3 - Decor cheesecake baklava

Mototoleste foile de placinta (100g) si pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unge-le cu unt topit si baga-le la cuptor la 180°C, timp de 15 - 20 minute sau pana se rumenesc foile. 

Inainte de servi cheesecake baklava, unge partea cu crema cu putina miere si presara foile de placinta sfaramate si apoi fistic nesarat, tocat. Taie si serveste.

Pofta buna!

Foaie de placinta: 100 g
Unt: 30 g
Miere: 30 g
Fistic (nesarat)
Cheesecake baklava

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3