meriți să fii surprins
Paleuri cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
0,5 fiole fiola Esenta de rom Esenta de rom
200 g g Unt Unt
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Oua Ou
400 g g Faina Faina
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
150 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj

Paleuri cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(281)

Mod de preparare

Pasul 1

Pentru inceput, pregateste crema pentru a avea timp sa se intareasca.

Pune un vas la bain marie si adauga frisca lichida, ciocolata si amesteca bine pana se topeste ciocolata si obtii o crema omogena. La urma adauga esenta de rom si amesteca din nou.

Pune crema intr-un bol si da-o la frigider pana pregatesti paleurile.

Pasul 2

Pentru compozitia de paleuri, pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol, zaharul si amesteca foarte bine cu o spatula. Adauga zaharul vanilinat si ouale rand pe rand (nu adauga urmatorul ou pana nu a fost incorporat celalalt). Amesteca pana se incorporeaza. La urma adauga faina si praful de copt si omogenizeaza bine totul.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Pune compozitia obtinuta intr-un posh si formeaza paleurile, avand grija sa fie o distanta intre ele deoarece se vor intinde la copt.

Coace paleurile la 180°C timp de 10 - 15 minute in cuptorul preincalzit. Paleurile trebuie sa fie doar putin rumene pe fund.

Dupa ce le-ai scos, lasa-le sa se raceasca si apoi incepe sa le montezi.

Pasul 3

Dupa ce s-au racit, intoarce un rand de paleuri cu fata in sus si, cu ajutorul unui posh distribuie crema pe paleurile intoarse. Lipeste paleurile fara crema de cele cu crema, apasand foarte putin pe ele astfel incat sa nu iasa crema.

Topeste ciocolata la bain marie si cu ajutorul unei lingurite orneaza paleurile.

Da-le la frigider sau cel mai bine peste noapte si serveste-le a doua zi.

Pofta buna!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
Paleuri cu ciocolata
45 min

Paleuri cu ciocolata

Ingrediente

Frisca lichida
150 ml
Ciocolata neagra
200 g
Esenta de rom
0.5 fiola
Unt
200 g
Zahar pudra
200 g
Zahar vanilat
1 plic
Ou
4 bucata
Faina
400 g
Praf de copt
1 plic
Ciocolata menaj
150 g
Paleuri cu ciocolata
10 min

Pasul 1

Pas 1 - Crema pentru paleuri

Pentru inceput, pregateste crema pentru a avea timp sa se intareasca.

Pune un vas la bain marie si adauga frisca lichida, ciocolata si amesteca bine pana se topeste ciocolata si obtii o crema omogena. La urma adauga esenta de rom si amesteca din nou.

Pune crema intr-un bol si da-o la frigider pana pregatesti paleurile.

Frisca lichida: 150 ml
Ciocolata neagra: 200 g
Esenta de rom: 0.5 fiola
Paleuri cu ciocolata
25 min

Pasul 2

Pas 2 - Compozitia de paleuri

Pentru compozitia de paleuri, pune untul (care este la temperatura camerei) intr-un bol, zaharul si amesteca foarte bine cu o spatula. Adauga zaharul vanilinat si ouale rand pe rand (nu adauga urmatorul ou pana nu a fost incorporat celalalt). Amesteca pana se incorporeaza. La urma adauga faina si praful de copt si omogenizeaza bine totul.

Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Pune compozitia obtinuta intr-un posh si formeaza paleurile, avand grija sa fie o distanta intre ele deoarece se vor intinde la copt.

Coace paleurile la 180°C timp de 10 - 15 minute in cuptorul preincalzit. Paleurile trebuie sa fie doar putin rumene pe fund.

Dupa ce le-ai scos, lasa-le sa se raceasca si apoi incepe sa le montezi.

Unt: 200 g
Zahar pudra: 200 g
Zahar vanilat: 1 plic
Ou: 4 bucata
Faina: 400 g
Praf de copt: 1 plic
Paleuri cu ciocolata
10 min

Pasul 3

Pas 3 - Asamblare paleuri cu ciocolata

Dupa ce s-au racit, intoarce un rand de paleuri cu fata in sus si, cu ajutorul unui posh distribuie crema pe paleurile intoarse. Lipeste paleurile fara crema de cele cu crema, apasand foarte putin pe ele astfel incat sa nu iasa crema.

Topeste ciocolata la bain marie si cu ajutorul unei lingurite orneaza paleurile.

Da-le la frigider sau cel mai bine peste noapte si serveste-le a doua zi.

Pofta buna!

Ciocolata menaj: 150 g
Paleuri cu ciocolata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3