
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 ml ml | Lapte Lapte | ||
1 plicuri plic | Drojdie Drojdie | ||
60 g g | Zahar Zahar | ||
250 g g | Unt Unt | ||
32 plicuri plic | Zahar pudra Zahar pudra | ||
1 praf praf | Sare Sare | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
500 g g | Faina Faina | ||
100 g g | Merisoare
Merisoare (uscate) | ||
3 linguri lingura | Sherry Sherry | ||
60 g g | Miez de nuca Miez de nuca |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCornulete cu merisoare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incalziti usor laptele. Maruntiti drojdia si topiti-o in lapte cu 1 lg zahar. Lasati sa stea15 min. acoperit.Framantati 150 g unt, restul de zahar, zaharul de vanilie, sarea, oul si faina cu laptelecu drojdie. Lasati sa stea intr-un loc cald acoperit circa 1 h, pana cand volumulaluatului creste semnificativ. Intre timp, inmuiati merisoarele in Sherry sau in suc.Taiati marunt nucile.
Lasati merisoarele la scurs framantati-le cu nucile sub aluat. Pe o suprafata de lucrupudrata cu faina formati 4 role (de circa 50 cm lungime) si taiati in cate circa 25 debucati. Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt si lasati-le inca sa stea acoperiteinca 15 min. Apoi, coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C circa 20 min. pana serumeneste.Topiti restul de unt. Scoateti cornuletele din cuptor ca sa le badijonati si sa le pudraticu zahar, dupa care sa le lasati sa se raceasca.