meriți să fii surprins
Cornulete cu merisoare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
60 g g Zahar Zahar
250 g g Unt Unt
32 plicuri plic Zahar pudra Zahar pudra
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
500 g g Faina Faina
100 g g Merisoare Merisoare
(uscate)
3 linguri lingura Sherry Sherry
60 g g Miez de nuca Miez de nuca

Cornulete cu merisoare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(12)

Mod de preparare

Incalziti usor laptele. Maruntiti drojdia si topiti-o in lapte cu 1 lg zahar. Lasati sa stea15 min. acoperit.Framantati 150 g unt, restul de zahar, zaharul de vanilie, sarea, oul si faina cu laptelecu drojdie. Lasati sa stea intr-un loc cald acoperit circa 1 h, pana cand volumulaluatului creste semnificativ. Intre timp, inmuiati merisoarele in Sherry sau in suc.Taiati marunt nucile.

Lasati merisoarele la scurs framantati-le cu nucile sub aluat. Pe o suprafata de lucrupudrata cu faina formati 4 role (de circa 50 cm lungime) si taiati in cate circa 25 debucati. Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt si lasati-le inca sa stea acoperiteinca 15 min. Apoi, coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C circa 20 min. pana serumeneste.Topiti restul de unt. Scoateti cornuletele din cuptor ca sa le badijonati si sa le pudraticu zahar, dupa care sa le lasati sa se raceasca.

Dieta

Grasime3 g Carbohidrati6 g Proteina1 g kCal51 Kilojoule214