meriți să fii surprins
Gogosi rasucite

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 ml ml Lapte Lapte
20 g g Drojdie uscata Drojdie uscata
100 g g Zahar Zahar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
4 bucati bucata Oua Ou
80 g g Unt Unt
1 kg kg Faina Faina
Zahar pudra Zahar pudra

Gogosi rasucite

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(147)

Mod de preparare

Pune laptele caldut intr-un bol. Adauga drojdia uscata si amesteca putin. Apoi, adauga zaharul, zaharul vanilinat, ouale (care sunt la temperatura camerei) si untul topit (si racit). Amesteca foarte bine cu un tel.

Adauga faina si incorporeaz-o pana se formeaza un aluat. Cand s-a format aluatul, framanta-l cu mana pana devine suplu si usor lipicios.

Acopera bolul cu un prosop si lasa aluatul la crescut timp de 40 minute sau pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut, scoate-l din bol, mai adauga putina faina si imparte aluatul in 20 de parti egale si, din fiecare parte formeaza o bila.

Dupa ce ai impartit aluatul si ai format bilele, iei o bila, formezi din ea un snur, il rasucesti in jumatate si formezi o gogoasa impletita, strangand capetele. Procedezi la fel cu toate celelalte bile pana formezi toate gogosile.

Pana le modelezi pe toate, au timp sa si creasca putin si apoi prajeste-le in ulei incins, la foc mediu. Prajeste-le 2, 3 minute pe fiecare parte.

Cand s-au rumenit pe ambele parti, scoate-le pe un servet. Procedezi astfel cu toate gogosile.

Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le.

Pofta buna!

1 oferte

Unt de masăUnt de masă
Unt de masă
06.10 - 09.10
-30%
9,99
6,99Lei