
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
550 g g | Faina alba de grau
Faina alba de grau (000) | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
60 g g | Zahar Zahar | ||
50 g g | Unt Unt | ||
10 g g | Drojdie Drojdie | ||
300 ml ml | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | ||
1 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Coaja de lamaie
Coaja de lamaie (dupa gust) | |||
500 g g | Branza de vaca Branza de vaca | ||
2 bucati bucata | Oua Ou | ||
70 g g | Zahar Zahar | ||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
150 g g | Stafide Stafide | ||
2 linguri lingura | Gris de grau Gris de grau | ||
Oua
Ou (pentru decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listBranzoaice
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti faina intr-un bol, apoi galbenusurile care sunt la temperatura camerei, zaharul, untul taiat cubulete care este si el la temperatura camerei, coaja de lamaie, sarea si drojdia uscata. Framantati putin si apoi incepeti sa puneti laptele caldut, putin cate putin si framantati pana obtineti un aluat moale si deloc lipicios si foarte suplu la atingere. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei pe care il acoperiti cu folie de plastic si il lasati la creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul, va ocupati de umplutura. Amestecati branza de vaci cu doua oua. Dupa ce ati amestecat bine totul, adaugati zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizati bine totul. Apoi adaugati stafidele si la sfarsit adaugati grisul pe care il incorporati bine.
Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnati pe blatul de lucru, apoi il taiati in jumatate, modelati fiecare jumatete intr-o bila. Luati una din ele, presarati putina faina pe ea si pe blatul de lucru si incepeti sa intindeti. Dupa ce ati intins bine foaia, taiati un patrat de 30 x 30 cm. Apoi taiati foaia in jumatate si apoi in sferturi astfel incat sa obtineti 4 patrate. Puneti din branza in fiecare patrat si apoi luati doua colturi si le presati bine impreuna, apoi le luati si pe celelalte doua ramase, le presati foarte bine, iar apoi luati din nou colturile si le presati pana obtineti forma branzoaicei. Procedati la fel cu toate celelalte. Dupa ce le-ati facut pe toate, le puneti in tava, le ungeti cu putin galbenus batut si le dati la cuptor, la 180 grade C ptr aprox 25 minute. Dupa ce s-au racit, le pudrati cu zahar.