meriți să fii surprins
Branzoaice

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

550 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
(000)
50 g g Unt Unt
10 g g Drojdie Drojdie
300 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
500 g g Branza de vaca Branza de vaca
4 bucati bucata Oua Ou
130 g g Zahar Zahar
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
Coaja de lamaie Coaja de lamaie
(dupa gust)
150 g g Stafide Stafide
2 linguri lingura Gris de grau Gris de grau
Oua Ou
(pentru decor)

Branzoaice

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

Puneti faina intr-un bol, apoi galbenusurile care sunt la temperatura camerei, zaharul, untul taiat cubulete care este si el la temperatura camerei, coaja de lamaie, sarea si drojdia uscata. Framantati putin si apoi incepeti sa puneti laptele caldut, putin cate putin si framantati pana obtineti un aluat moale si deloc lipicios si foarte suplu la atingere. Puneti aluatul intr-un bol uns cu ulei pe care il acoperiti cu folie de plastic si il lasati la creasca la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, va ocupati de umplutura. Amestecati branza de vaci cu doua oua. Dupa ce ati amestecat bine totul, adaugati zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizati bine totul. Apoi adaugati stafidele si la sfarsit adaugati grisul pe care il incorporati bine.

Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnati pe blatul de lucru, apoi il taiati in jumatate, modelati fiecare jumatete intr-o bila. Luati una din ele, presarati putina faina pe ea si pe blatul de lucru si incepeti sa intindeti. Dupa ce ati intins bine foaia, taiati un patrat de 30 x 30 cm. Apoi taiati foaia in jumatate si apoi in sferturi astfel incat sa obtineti 4 patrate. Puneti din branza in fiecare patrat si apoi luati doua colturi si le presati bine impreuna, apoi le luati si pe celelalte doua ramase, le presati foarte bine, iar apoi luati din nou colturile si le presati pana obtineti forma branzoaicei. Procedati la fel cu toate celelalte. Dupa ce le-ati facut pe toate, le puneti in tava, le ungeti cu putin galbenus batut si le dati la cuptor, la 180 grade C ptr aprox 25 minute. Dupa ce s-au racit, le pudrati cu zahar.

Retete similare

Cornulete de Hateg

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cornulete de Hateg
45 min
(1)
Focaccia

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Focaccia
2:10 h
(27)
Paine irlandeza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Paine irlandeza
50 min
(14)
Crackers cu seminte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Crackers cu seminte
40 min
(14)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Pogacele cu telemea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pogacele cu telemea
60 min
(26)
Coltunasi cu branza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Coltunasi cu branza
45 min
(10)
Pogacele cu branza si chimen

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pogacele cu branza si chimen
1:30 h
(2)
Bruschette cu salata de vinete si rosii

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Bruschette cu salata de vinete si rosii
10 min
(8)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Nuci aperitiv

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Nuci aperitiv
2:00 h
(23)
Pizza contadina cu spanac si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pizza contadina cu spanac si bacon
1:30 h
(2)
Pizza Caprese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Pizza Caprese
20 min
(14)
Chifle pentru hamburger

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chifle pentru hamburger
1:13 h
(18)
Zacusca de vinete

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Zacusca de vinete
1:20 h
(7)
Placinta dobrogeana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Placinta dobrogeana
1:15 h
(8)
Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Clatite cu urda si marar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Clatite cu urda si marar
45 min
(92)