meriți să fii surprins
Bomboloni (gogosi italiene)

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Bomboloni sau gogosi in stil italian sunt niste delicii pe care le gasesti in intreaga Italie, sub diverse denumiri: ciambelle, fritelle, frittele tipo luna-park, bombe, krapfen (mai ales in zona de Nord, aproape de Tirol, fiind de origine austriaca).

Ingrediente

500 g g Faina Faina
80 g g Zahar tos Zahar tos
100 ml ml Lapte Lapte
15 g g Drojdie uscata Drojdie uscata
80 ml ml Ulei Ulei
3 bucati bucata Oua Ou
0,5 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
Coaja de portocala Coaja de portocala
(optional)
Ulei Ulei
500 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
Crema de ciocolata Crema de ciocolata
Zahar pudra Zahar pudra

Bomboloni (gogosi italiene)

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:40 h
(552)

Mod de preparare

Pasul 1

Amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasa deoparte 10-15 minute. Intr-un bol incapator pune faina, fa o gropita in mijloc, toarna amestecul de lapte. Porneste mixerul cu accesoriul de framantare sau framanta cu mana.

Adauga treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala. Framanta minim 15-20 min sau pana ai un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana.

Muta aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acopera cu folie alimentara si lasa la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Pas 1 Bomboloni (gogosi italiene)

Pasul 2

Lucreaza pe masa unsa cu putin ulei. Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de cca 2 cm. Decupeaza forme rotunde. Framanta aluatul ramas si intinde-l din nou, decupeaza forme pana la epuizarea aluatului.

Muta fiecare gogoasa pe hartie de copt (taie o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasa sa dospeasca alte 30 min.

De ce folosesti hartie de copt? Aluatul este mai usor de manipulat fara a strica forma gogosilor si te ajuta sa le asezi in baia de ulei, fara pericol de a te arde.

Pas 2 Bomboloni (gogosi italiene)

Pasul 3

Intre timp incinge uleiul. Cum verifici ca e gata pentru prajit? Introduci o scobitoare/frigaruie de lemn in ulei si, daca se fac margelute de ulei in jurul ei, baia de ulei este pregatita pentru gogosi.

Prajeste gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stii ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.

Le scoti pe hartie absorbanta, cu ajutorul unei palete. Le lasi sa se scurga bine de uleiul in exces, apoi le treci prin zahar pudra/farin si, optional, le umpli cu ciocolata cu ajutorul unei seringi de patiserie.

Bomboloni sunt gata si va promit ca sunt de-li-cioa-se. Pofta buna!

Pas 3 Bomboloni (gogosi italiene)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: bomboloni sunt o specialitate de patiserie cu diverse umpluturi: crema de vanilie (crema pasticcera), ciocolata, fistic sau diverse tipuri de dulceata. Chiar daca sunt prajite in baie de ulei, aceste gogosi nu absorb prea multa grasime, asa cum vei vedea pregatindu-le. Le poti coace si la cuptor, la 180°C, cca 25-30 min, timp in care le intorci de cateva ori pentru a se rumeni uniform. Desigur, gogosile la cuptor nu sunt la fel de fragede ca si cele prajite, insa, imediat dupa ce le scoti din cuptor, le poti unge cu putin ulei si da prin zahar pudra sau zahar farin.

1 oferte

Făină albă de cozonacFăină albă de cozonac
Făină albă de cozonac
19.02 - 25.02
-29%
2,35
1,65Lei
Bomboloni (gogosi italiene)
3:40 h

Bomboloni (gogosi italiene)

Ingrediente

Faina
500 g
Zahar tos
80 g
Lapte
100 ml
Drojdie uscata
15 g
Ulei
80 ml
Ou
3 bucata
Esenta de vanilie
0.5 lingurita
Coaja de portocala (optional)
Ulei
Ulei pentru prajit
500 ml
Crema de ciocolata
Zahar pudra
Pas 1 Bomboloni (gogosi italiene)
2:30 h

Pasul 1

Pas 1 Bomboloni (gogosi italiene)

Amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia. Lasa deoparte 10-15 minute. Intr-un bol incapator pune faina, fa o gropita in mijloc, toarna amestecul de lapte. Porneste mixerul cu accesoriul de framantare sau framanta cu mana.

Adauga treptat ouale batute, uleiul, vanilia, coaja de portocala. Framanta minim 15-20 min sau pana ai un aluat elastic, care se desprinde de peretii vasului si de mana.

Muta aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei. Acopera cu folie alimentara si lasa la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Faina: 500 g
Zahar tos: 80 g
Lapte: 100 ml
Drojdie uscata: 15 g
Ulei: 80 ml
Ou: 3 bucata
Esenta de vanilie: 0.5 lingurita
Coaja de portocala (optional)
Pas 2 Bomboloni (gogosi italiene)
40 min

Pasul 2

Pas 2 Bomboloni (gogosi italiene)

Lucreaza pe masa unsa cu putin ulei. Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de cca 2 cm. Decupeaza forme rotunde. Framanta aluatul ramas si intinde-l din nou, decupeaza forme pana la epuizarea aluatului.

Muta fiecare gogoasa pe hartie de copt (taie o foaie mare de hartie de copt in patrate) si lasa sa dospeasca alte 30 min.

De ce folosesti hartie de copt? Aluatul este mai usor de manipulat fara a strica forma gogosilor si te ajuta sa le asezi in baia de ulei, fara pericol de a te arde.

Ulei
Pas 3 Bomboloni (gogosi italiene)
30 min

Pasul 3

Pas 3 Bomboloni (gogosi italiene)

Intre timp incinge uleiul. Cum verifici ca e gata pentru prajit? Introduci o scobitoare/frigaruie de lemn in ulei si, daca se fac margelute de ulei in jurul ei, baia de ulei este pregatita pentru gogosi.

Prajeste gogosile la foc mediu, intorcandu-le des, pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Stii ca sunt gata cand sunt frumos rumenite si ramane doar o mica dunga de aluat mai deschis la culoare pe mijlocul lor.

Le scoti pe hartie absorbanta, cu ajutorul unei palete. Le lasi sa se scurga bine de uleiul in exces, apoi le treci prin zahar pudra/farin si, optional, le umpli cu ciocolata cu ajutorul unei seringi de patiserie.

Bomboloni sunt gata si va promit ca sunt de-li-cioa-se. Pofta buna!

Ulei pentru prajit: 500 ml
Crema de ciocolata
Zahar pudra
Bomboloni (gogosi italiene)

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3