Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurcan umplut
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai se prepara umplutura curcanului. Se toaca marunt legumele. Se amesteca apoi cu oul, pesmetul, scortisoara si carnea din carnatii proaspeti pana la omogenizare.
Se adauga sare si piper dupa gust. Se umple curcanul cu amestecul obtinut, dupa care, cu ajutorul unui bat de frigaruie se inchide orificiul prin care am umplut curcanul.
Se acopera curcanul cu felii de bacon si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 2 ore. Din jumatate in jumatate de ora se unge cu unt si ulei de masline(cu ajutorul unei pensule).
In timp ce curcanul se afla in cuptor se pregateste garnitura astfel: se amesteca faina cu ouale si se framanta pana se obtine o coca galbena si deloc lipicioasa.
Se intinde cu masina de intins paste saucu un facalet, se taie in formele dorite si se fierbe in apa sarata. Intr-o tigaie, se calesc usturoiul, ardeiul iute si se stinge cu oparte din apa in care s-au fiert pastele. Se adauga patrunjelul tocatmarunt si pastele fierte. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.