meriți să fii surprins
Curcan umplut

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

3 kg kg Curcan Curcan
150 g g Telina Telina
1 bucati bucata Oua Ou
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
200 g g Carnati grill Carnati grill
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Morcovi Morcov
2 catei catel Usturoi Usturoi
100 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
100 g g Unt Unt
200 g g Bacon Bacon
50 g g Pesmet Pesmet
100 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 bucati bucata Oua Ou
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline

Curcan umplut

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(3)

Mod de preparare

Mai intai se prepara umplutura curcanului. Se toaca marunt legumele. Se amesteca apoi cu oul, pesmetul, scortisoara si carnea din carnatii proaspeti pana la omogenizare.

Se adauga sare si piper dupa gust. Se umple curcanul cu amestecul obtinut, dupa care, cu ajutorul unui bat de frigaruie se inchide orificiul prin care am umplut curcanul.

Se acopera curcanul cu felii de bacon si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 2 ore. Din jumatate in jumatate de ora se unge cu unt si ulei de masline(cu ajutorul unei pensule).

In timp ce curcanul se afla in cuptor se pregateste garnitura astfel: se amesteca faina cu ouale si se framanta pana se obtine o coca galbena si deloc lipicioasa.

Se intinde cu masina de intins paste saucu un facalet, se taie in formele dorite si se fierbe in apa sarata. Intr-o tigaie, se calesc usturoiul, ardeiul iute si se stinge cu oparte din apa in care s-au fiert pastele. Se adauga patrunjelul tocatmarunt si pastele fierte. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.