meriți să fii surprins
Ostropel de pui cu mamaliga

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 linguri lingura Ulei Ulei
9 catei catel Usturoi Usturoi
650 g g Pulpe de pui Pulpa de pui
(superioare, dezosate, fara piele)
Piper Piper
Sare Sare
100 ml ml Vin alb Vin alb
5 catei catel Usturoi Usturoi
(maruntit)
1 l l Pasta de rosii Pasta de rosii
1 linguri lingura Cimbru Cimbru
(uscat)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel

mamaliga

1 l l Apa Apa
500 g g Malai Malai
Sare Sare

Ostropel de pui cu mamaliga

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(334)

Mod de preparare

Pregatiti mamaliga. Puneti apa intr-un vas, adaugati sare si malaiul. Amestecati bine cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase si mai lasati sa fiarba pana capata o anumita consistenta. Rasturnati pe o farfurie si lasati la racit.

Puneti uleiul intr-o tigaie si adaugati cateii de usturoi. Lasati-i 1 minut, pana se inmoaie si apoi ii scoateti. Adaugati pulpele de pui. Asezonati cu sare si piper si le rumeniti bine pe ambele parti. Stingeti cu vin si lasati sa fiarba inabusit 10 minute. Scoateti pulpele din tigaie. In uleiul ramas adaugati usturoiul maruntit si caliti-l pentru maxim 1 minut. Apoi, adaugati pasta de rosii si cimbrul uscat si lasati pe foc pana incepe sa fiarba sosul. Amestecati din cand in cand.

Cand sosul a inceput sa fiarba, adaugati pulpele de pui si acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba pentru 20 minute. Cand puiul este gata, adaugati usturoiul feliat si mai lasati 5 minute.

Opriti focul si adaugati patrunjelul tocat marunt. Serviti cu mamaliga pregatita mai devreme. Pofta buna!