
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
4 bucati bucata | Portocale Portocala | ||
0,5 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | ||
4 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 lingurite lingurita | Miere Miere | ||
1 lingurite lingurita | Mustar Mustar | ||
Creson
Creson (dupa gust) | |||
400 g g | Sfecla rosie
Sfecla rosie (fiarta) | ||
100 g g | Somon file Somon file |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalata de sfecla rosie si portocale cu somon
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala sfecla rosie fara a se deteriora coaja. Se fierbe cu coaja, in apa sarata clocotinda, timp de 25-35 de minute, in functie de marime, pana se inmoaie. Se scoate, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se curata de coaja si se taie in cuburi mici (este indicat sa se poarte manusi de bucatarie).
Portocalele se curata de coaja, indepartandu-se si partea alba. Se scot feliile dintre pielitele albe despartitoare, se pastreaza zeama. Se curata ceapa si se taie in cuburi marunte.
Se amesteca uleiul de masline cu 3-4 linguri de zeama de portocale, mustar, miere, sare si piper. Se amesteca cu sfecla rosie, feliile de portocala si ceapa si se repartizeaza pe farfurii.
Somonul se taie fasii si se aseaza deasupra, impreuna cu cresonul.
Sugestie: Puteti sa preparati salata cu cateva ore mai devreme si sa o puneti la rece. Adaugati somonul abia cu putin timp inainte de servire. Pofta buna!