
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
120 g g | Mere Mar | |
120 g g | Pere Para | |
250 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) | |
125 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
50 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
20 g g | Busuioc Busuioc | |
15 g g | Cimbru Cimbru | |
250 g g | Orez bob lung Orez bob lung | |
50 g g | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure la cuptor cu fructe
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se taie iepurele si se imparte in pulpe, muschiuleti si coaste. Se taie merele cuburi mari, iar perele se taie pe lung in 6. Ceapa se toaca marunt.
Intr-un vas de cuptor se pun fructele, iepurele, uleiul de masline, cimbrul, busuiocul si vinul alb se acopera cu o folie de aluminiu si se introduc la cuptorul incins la 170 grade C timp de 90 de minute.
Dupa ce iepurele este gatit se da la o parte folia de aluminiu si se lasa inca 20 de minute in cuptor pentru a se rumeni.
Separat se pregateste orezul. Intr-un vas se fierbe orezul in apa, imediat ce orezul este fiert se soteaza in unt cu ceapa tocata marunt.
Se serveste fierbinte cu un pahar de vin alb. Pofta buna!