meriți să fii surprins
Curcan cu orez basmati, bacon si merisoare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Curcan Curcan
750 ml ml Supa de legume Supa de legume
200 g g Bacon Bacon
3 bucati bucata Rozmarin Rozmarin
3,5 linguri lingura Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
400 g g Orez basmati Orez basmati
2 bucati bucata Mere Mere
2 linguri lingura Merisoare Merisoare
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Curcan cu orez basmati, bacon si merisoare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(0)

Mod de preparare

1. Intai fierbem orezul cu apa multa deasupra lui, adica aproximativ doua degete. Dupa ce este fiert il strecuram imediat si il clatim sub jet de apa rece. Asa o sa se opreasca din procesul de fierbere.

2. Apoi, intr-o tigaie incinsa si cu ½ lingurita de unt prajim 1-2 minute 100 g de bacon taiat fasii. Apoi adaugam orezul fiert, merele taiate cubulete (decojite si curatate de seminte) si merisoarele. Asezonam cu sare. Mai gatim pentru 2 minute. Aceasta o sa fie umplutura noastra pentru curcan. Gustati din ea. Trebuie sa aiba un gust un pic dulce-acrisor (de la mere si merisoare).

3. Inainte de orice, ne asiguram ca avem curcanul bine spalat si uscat. Daca e nevoie, dupa spalare, il stergem cu o carpa de bumbac bine de tot. Asa o sa fim siguri ca e gata pentru gatit. Umplem curcanul cu orezul parfumat. Apoi, in cele 2-3 linguri de unt ramase punem sare de mare si rozmarinul tocat marunt, fara crenguta. Ridicam pielea de pe curcan usor, iar pe sub piele introducem untul cu mana peste tot. Daca ramane unt, atunci ungem curcanul si pe deasupra.

4. Curcanul astfel pregatit se coace aproximativ 20 minute pentru fiecare 500 g de carne, intr-o tava in care sa incapa totul, si cu supa de legume turnata deasupra. La cuptorul clasic gatim la foc mediu, pe etajul din mijloc, pana cand zeama din curcan curge cat mai clara daca o impungem cu o scobitoare sau un varf de cutit in locul cu carnea cea mai multa (pulpe, cat mai aproape de os sau in piept, cat mai adanc).

5. Cu 20 de minute inainte ca felul nostru de mancare sa fie gata punem deasupra curcanului felii de bacon Pikok din celalalt pachet ramas. Introducem inapoi la cuptor si asteptati-va la o nebunie de curcan umplut cu orez parfumat si bacon crocant deasupra.

NB: E bine sa verificam curcanul la fiecare 30 de minute si sa mai punem sos/supa peste, din ce s-a format in tava, pentru a evita sa se usuce foarte tare pielea. Daca tot nu stiti daca e gata si aveti un termometru, folositi-l astfel: infingeti-l in pulpa/piept si temperatura ar trebui sa fie 80 °C pentru un curcan. Lasati curcanul sa se raceasca un pic sau sa se odihneasca, pentru aproximativ 20 minute, inainte de servire. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.

1 oferte

Mere Pink LadyMere Pink Lady
Mere Pink Lady
21.03 - 24.03
Stoc limitat!*
8,99Lei