meriți să fii surprins
Spata de porc cu sunca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Spata de porc Spata de porc
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
0,25 lingurite lingurita Seminte de fenicul Seminte de fenicul
2 legaturi legatura Baby spanac Baby spanac
2 linguri lingura Unt Unt
30 ml ml Vin alb Vin alb
50 ml ml Apa Apa
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
80 g g Jambon Jambon
1 linguri lingura Arahide Arahide

Spata de porc cu sunca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(0)

Mod de preparare

1. Taiem spata de porc cat mai subtire, pe lungime, indeajuns sa o putem rula inapoi.

2. In interior, pe lungimea bucatii de carne, vom pune un amestec din urmatoarele: jambon taiat marunt, patrunjel tocat marunt, arahide zdrobite, boabele de fenicul si spanacul baby, tocat si el marunt. Asezonam cu sare.

3. Dupa ce am pus amestecul acesta, rulam carnea si o legam cu ata de gatit, strangand bine. Intr-o tigaie bine incinsa prajim rulada de carne in 1-2 linguri de unt, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

4. Apoi introducem carnea rumenita in cuptorul preincalzit la 180 °C cu 30 ml de vin alb si apa deasupra, totul acoperit cu folie, timp de aproximativ 40 de minute. Apoi scoatem folia, mai lasam sa se gateasca inca 5-10 minute si stingem focul. Lasam friptura sa se raceasca un pic inainte de a fi servita impreuna cu cartofi sau orice alt mix de legume doriti. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.