meriți să fii surprins
Frigarui de curcan marinate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

400 g g Piept de curcan Piept de curcan
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
4 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
60 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
1 ramuri ramura Cimbru Cimbru
1 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
1 varfuri varf Piper negru Piper negru
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare

Frigarui de curcan marinate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(2)

Mod de preparare

1. Taiem curcanul, ceapa, ardeiul gras si dovlecelul cuburi aproximativ de aceeasi dimensiune. Daca sunt mari, taiem ciupercile in jumatate. Pentru 4 persoane este nevoie de 8 bete de frigarui, iar pe fiecare bat punem fiecare ingredient de 2 ori. Asezam pe frigaruie bucatele in urmatoarea ordine: ardei gras, curcan, ceapa, dovlecel, ardei gras, curcan, ceapa, dovlecel, ciuperca. Dupa ce le ungem cu marinata, ideal e ca frigaruile sa stea timp de 30 de minute la frigider.

2. Marinata: tocam marunt sau zdrobim si pasam intr-un mojar usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Frecam bine totul cu ulei de masline, sare si piper pana obtinem o pasta.

3. Prajim frigaruile pe gratarul incins pe cele 4 parti, pana cand curcanul este gatit si rumenit. Frigaruile se pot servi alaturi de o salata verde cu dressing din marinata folosita la frigarui.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.