meriți să fii surprins
Pulpe de pui cu unt si parmezan

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Unul din modurile noastre preferate de a gati pulpele de pui? La cuptor, cu unt si parmezan! Ies niste pulpe de pui delicioase, cu o crusta crocanta si un interior suculent.

Ingrediente

600 g g Pulpe de pui Pulpa de pui
100 g g Pesmet Pesmet
50 g g Parmezan Parmezan
80 g g Unt Unt
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 lingurite lingurita Sare Sare
1 lingurite lingurita Piper Piper
2 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
2 lingurite lingurita Rozmarin Rozmarin

Pulpe de pui cu unt si parmezan

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(124)

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistent pune untul si uleiul de masline. Da-le la cuptor (nu necesita preincalzire) la 180°C, pana untul e topit.

Intre timp, amesteca intr-un bol pesmetul, parmezanul/Grana Padano dat pe razatoare, condimentele. Unge pulpele de pui cu putin ulei si da-le prin amestecul de pesmet, apasand foarte bine, astfel incat sa se faca o crusta.

Aseaza pulpele in vas, peste untul topit, si da la cuptor 35-40 min, la 180°C, timp in care le intorci de 1-2 ori, pentru a se rumeni uniform.

Cum stii ca pulpele sunt facute? Daca le intepi cu furculita, din carne vor curge doar sucuri clare, sau folosesti un termometru pentru carne, pe care il introduci in partea cea mai groasa a pulpei de pui, aproape de os. Temperatura interioasa trebuie de fie de 85-90°C.

Reteta de Pulpe de pui cu un si parmezan este foarte usor de pregatit, dar rezultatul este delicios. Pulpele merg perfect alaturi de orice garnitura, de la orez la cartofi, de la linte sau mazare la o simpla salata.

Sa iti fie de cel mai bine si pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta:poti folosi pulpe de pui intregi, ciocanele sau pulpe de pui superioare, in functie de preferinte. Iar daca iti ramane din amestecul de pesmet, parmezan si condimente, il poti folosi pentru niste snitele wow, de pui sau de porc.

3 oferte

Pulpe superioare de pui, dezosate, fără pielePulpe superioare de pui, dezosate, fără piele
Pulpe superioare de pui, dezosate, fără piele
18.04 - 21.04
-23%
2,99
2,29Lei
Pulpe superioare de puiPulpe superioare de pui
Pulpe superioare de pui
27.04 - 28.04
-21%
15,29
11,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei