meriți să fii surprins
Lasagna Bolognese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne tocata Carne tocata
600 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
100 g g Unt Unt
500 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
200 g g Parmezan ras Parmezan ras
5 bucati bucata Oua Ou
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
2 bucati bucata Morcovi Morcov
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
150 ml ml Vin rosu Vin rosu
200 ml ml Sos de rosii Sos de rosii
(cu busuioc)
1 legaturi legatura Busuioc Busuioc
(proaspat)
1 legaturi legatura Cimbru Cimbru
(proaspat)
1 praf praf Sare de mare Sare de mare
1 praf praf Piper negru Piper negru

Lasagna Bolognese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(19)

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam 500 g faina cu 5 oua pana la omogenizare, apoi intindem aluatul astfel obtinut pana cand se formeaza o pelicula subtire. Alternativ, daca aveti o masina de paste, introduceti amestecul in masina si setati masina pentru foi de lasagna. La final trebuie sa obtinem 6-7 straturi de aluat de dimensiunile tavii in care vom gati lasagna.

Intr-o cratita, se topeste untul si se amesteca cu 100 g faina pana la omogenizare, apoi se toarna laptele fierbite, ce in prealabil a fost dat in clocot si se obtine un sos de tip Bechamel. Dupa ce se inglobeaza si laptele, se adauga parmezanul ras (100g). Sosul se ia de pe foc si se lasa la indemana.

Separat, carnea tocata se caleste in ulei, intr-o tigaie incapatoare, impreuna cu ceapa si morcovii, tocate marunt. Cand ceapa capata culoare aurie, se adauga 150 ml de vin rosu si se fierbe pana la evaporarea alcoolului, apoi se inglobeaza si sosul de rosii pasate si se amesteca. La final adaugam busuiocul si cimbrul tocate marunt si adaugam sare si piper.

Intr-un recipient separat, amestecam trei sferturi din compozitia de carne cu trei sferturi din sosul Bechamel si omogenizam. Apoi intindem pe fundul tavii un strat din amestecul de carne cu sos. Asezam peste un strat de aluat, apoi alternam cele doua straturi, de carne, respectiv aluat, pana cand peste ultimul strat de aluat punem ultimul sfert ramas din amestecul de carne. Peste aceasta turnam restul de sos Bechamel. Radem peste si parmezanul ramas si bagam la cuptorul incins la 160 de grade timp de aproximativ 25 de minute

Lasagna se serveste calda, alaturi de un pahar de vin rosu dar mai ales in compania celor dragi. Va dorim pofta buna!