.jpg)
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
900 g g | Pulpe de curcan
Pulpa de curcan (inferioara) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
2 bucati bucata | Pastarnac Pastarnac | |
3 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
200 g g | Telina Telina | |
2 bucati bucata | Ceapa Ceapa | |
1 capatani capanata | Usturoi Usturoi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiftie de curcan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pune carnea de curcan sa fiarba in apa rece. Lasa sa fiarba la foc mediu, pana incepe sa se formeze spuma. Scoate carnea din apa, spala atat carnea cat si vasul in care a fiert si pune din nou la fiert in apa rece. Adauga sare, piper si lasa sa fiarba pana se formeaza din nou spuma. De data aceasta indeparteaz-o cu un spumar. Continua sa spumezi pana cand nu se mai formeaza spuma.
Apoi, adauga legumele: pastranacul, morcovii, telina, ceapa (aceasta trebuie sa fie cu codita pentru a ramane intreaga).
Dupa ce au fiert atat carnea (pana se desprinde de pe os) cat si legumele, scoate in boluri carnea si legumele si strecoara supa. Lasa-le la racit.
Peste supa strecurata, adauga usturoiul tocat marunt. Amesteca bine cu o lingura.
Dupa ce s-a racit carnea o desprinzi de pe os, pastrezi cateva bucati mari si restul, tai marunt. Pastarnacul si morcovii ii tai bucati mici si apoi incepi sa pregatesti piftia.
Pregateste formele. Pune morcovul si pastarnacul pe fundul vasului. Adauga bucati de carne, apoi carne taiata si la urma supa pana cand se umple fiecare forma in parte. Pune formele la feigider peste noapte pentru a se inchega bine.
Pofta buna!