« Inapoi

Prajitura cu lapte cald

Pentru Copii

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

45 Min.
(57)
Durată
Dificultate
57 Aprecieri
Prajitura cu lapte cald
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 45 Min.

Pregatim o tava de 20x20 cm pe care o ungem cu unt si faina, unt si hartie de copt sau spray non-stick. Incingem cuptorul la 170°C.

Intr-un bol incapator, punem ouale, zaharul, vanilia. Amestecam cu mixeurl la viteza mare, 12-15 minute sau pana ouale isi dubleaza volumul si avem o spuma deschisa la culoare, in care granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam cu spatula, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Incalzim laptele pana ajunge la punctul de fierbere si topim untul in laptele fierbinte.

Adaugam amestecul de lapte fierbinte si unt in compozitie. Amestecam bine. Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Coacem prajitura cu lapte cald 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce Prajitura cu lapte cald se raceste putin, o putem rasturna pe un platou pentru racirea complete. O putem pudra cu zahar inainte de servire. Va promitem ca este delicioasa si toti copiii se vor bucura sa o gaseasca in pachetel!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: Este o prajitura foarte umeda si pufoasa, ai impresia ca este insiropata! Partea si mai frumoasa? Ramane la fel de pufoasa si insiropata 2-3 zile. Este prajitura perfecta pentru pachetelul de la scoala: e foarte usor de impachetat si transportat, nu face firmituri, nu are crema, nu este prea dulce. Este prajitura ideala pentru iesirie la picnic sau iarba verde, dar si pentru calatoriile lungi cu masina. Merge perfect alaturi de fructi proaspete, lapte cald, ceai sau cafea. Nu trebuie tinuta la rece, se mentine perfect la temperatura camerie, in caserola inchise ermetic. Deci o puteti duce chiar si in excursiile cu cortul, cand vreti sa le asigurati celor mici un desert delicios!

Sfaturi utile: Din cantitatile date ies cca 12-15 cubulete de prajitura. Coacem compozitia intr-o tava patrata, de 20x20cm. Daca doriti o cantitate mai mare de prajitura, dublati cantitatile din reteta si coaceti intr-o tava de 30x25cm. Puteti adauga diverse fructe in compozitie, de la fructe proaspete si pana la cele congelate sau din compot. Regula este foarte simpla: fructele trebuie sa fie foarte bine scurse sau uscate cu servetele de hartie, apoi le dam prin faina inainte de a le adauga in compozitie. Astfel ne asiguram ca fructele nu se lasa la fundul tavii in timpul coacerii. Daca doriti o prajitura marmorata, pastrati 1/3 din aluat, in care adaugati o ligura cu varf de cacao si o lingura esenta de rom. Puneti in tava aluatul cu vanilie, apoi din loc in loc aluatul cu cacao. Folositi o frigaruie de lemn pentru a marmora prajitura.