« Inapoi

Prajitura Semiluna

Deserturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

40 Min.
(28)
Durată
Dificultate
28 Aprecieri
Prajitura Semiluna
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 40 Min.

Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu unt si hartie de copt sau spray non stick o tava de 20x30cm.

Punem intr-un bol incapator ouale, uleiul, laptele, zaharul pudra, vanilia. Amestecam 2-3 minute cu mixerul la viteza mare. Adaugam faina si praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie fara cocoloase.

Pastram cateva linguri din compozitie. Adaugam in ea cacao amestecata cu apa. Punem in tava aluatul alb, apoi picuram deasupra aluatul cu cacao.

Amestecam nuca macinata cu 2 linguri de zahar pudra si scortisoara. Presaram nuca peste prajitura.

Coacem 15-20 minute sau pana prajitura trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei. Folosim apoi un cerc metalic sau un pahar pentru a
decupa semilunele. Nu va faceti griji pentru marginile prajiturii, cele pe care nu le puteti taia cu forma. Vor fi putine si vor fi devorate de copii!

Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti adauga cacao in toata compozitia daca preferi o varianta cu ciocolata. Apoi o puteti unge cu gemul preferat inainte de a adauga nuca macinata. La fel de bine puteti adauga nuca si in compozitie si la final doar pudrati cu zahar pudra. Veti gasi aceasta reteta si sub demuirea de Kossuth kifli (cornulete Kossuth), pentru ca, pana la urma, bucatile de Prajitura Semiluna sunt niste cornulete delicioase.