meriți să fii surprins
Cornulete cu merisoare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Drojdie Drojdie
60 g g Zahar Zahar
250 g g Unt Unt
32 plicuri plic Zahar pudra Zahar pudra
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
500 g g Faina Faina
100 g g Merisoare Merisoare
(uscate)
3 linguri lingura Sherry Sherry
60 g g Miez de nuca Miez de nuca

Cornulete cu merisoare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

55 min
(13)

Mod de preparare

Incalziti usor laptele. Maruntiti drojdia si topiti-o in lapte cu 1 lg zahar. Lasati sa stea15 min. acoperit.Framantati 150 g unt, restul de zahar, zaharul de vanilie, sarea, oul si faina cu laptelecu drojdie. Lasati sa stea intr-un loc cald acoperit circa 1 h, pana cand volumulaluatului creste semnificativ. Intre timp, inmuiati merisoarele in Sherry sau in suc.Taiati marunt nucile.

Lasati merisoarele la scurs framantati-le cu nucile sub aluat. Pe o suprafata de lucrupudrata cu faina formati 4 role (de circa 50 cm lungime) si taiati in cate circa 25 debucati. Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt si lasati-le inca sa stea acoperiteinca 15 min. Apoi, coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C circa 20 min. pana serumeneste.Topiti restul de unt. Scoateti cornuletele din cuptor ca sa le badijonati si sa le pudraticu zahar, dupa care sa le lasati sa se raceasca.

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei

Dieta

Grasime3 g Carbohidrati6 g Proteina1 g kCal51 Kilojoule214