« Inapoi

Cornulete cu merisoare

Deserturi

Paine, Aluaturi si Blaturi

Apreciaza Adauga la favorite

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

55 Min.
(1)
Durată
Dificultate
1 Aprecieri
Cornulete cu merisoare
Printeaza Trimite pe email

Reteta a fost adaugata la favorite!

Reteta este deja adaugata la favorite!

main.favorite.cookies.disabled

Mod de preparare

Timp de gatire: 55 Min.

Incalziti usor laptele. Maruntiti drojdia si topiti-o in lapte cu 1 lg zahar. Lasati sa stea 15 min. acoperit. Framantati 150 g unt, restul de zahar, zaharul de vanilie, sarea, oul si faina cu laptele cu drojdie. Lasati sa stea intr-un loc cald acoperit circa 1 h, pana cand volumul aluatului creste semnificativ. Intre timp, inmuiati merisoarele in Sherry sau in suc. Taiati marunt nucile.

Lasati merisoarele la scurs framantati-le cu nucile sub aluat. Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina formati 4 role (de circa 50 cm lungime) si taiati in cate circa 25 de bucati. Asezati-le pe tavi acoperite cu hartie de copt si lasati-le inca sa stea acoperite inca 15 min. Apoi, coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C circa 20 min. pana se rumeneste. Topiti restul de unt. Scoateti cornuletele din cuptor ca sa le badijonati si sa le pudrati cu zahar, dupa care sa le lasati sa se raceasca.