meriți să fii surprins
Gingasi fulgi de nea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

75 g g Unt Unt
1 praf praf Sare Sare
1 bucati bucata Oua Ou
200 g g Faina Faina
(550)
1 varfuri varf Praf de copt Praf de copt
200 g g Zahar pudra Zahar pudra
1,5 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
Colorant alimentar Colorant alimentar
(pentru decor)

Gingasi fulgi de nea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(6)

Mod de preparare

Amestecati untul cu zaharul pudra si cu sarea pentru a forma o crema. Bateti oul.Combinati faina si praful de copt si framantati-le scurt. Lasati aluatul minim 2 h larece. Apoi, rulati-l pe portii de 3 mm grosime. Extrageti fulgi de nea (circa 12 cmdiametru) si asezait-i pe tava cu hartie de copt.Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 °C 10-12 min.

Scoateti din cuptor si lasatibiscuitii la racit pe un gratar de prajituri.Cerneti zaharul pudra si amestecati cu sucul de lamaie pentru a forma o crema nuprea subtire. Dupa preferinta, impartiti in mai multe portii si colorati pastelat cucolorant alimentar. Introduceti in punga de congelare, inchideti-o si taiati-i un colt.

Decorati cu aceasta pasta fulgii de nea, lasati la uscat.

Dieta

Grasime3 g Carbohidrati14 g Proteina1 g kCal91 Kilojoule379