
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
75 g g | Unt Unt | |
120 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 praf praf | Sare Sare | |
1 bucati bucata | Oua Ou | |
200 g g | Faina
Faina (550) | |
1 varfuri varf | Praf de copt Praf de copt | |
80 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1,5 linguri lingura | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
Colorant alimentar
Colorant alimentar (pentru decor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGingasi fulgi de nea
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecati untul cu zaharul pudra si cu sarea pentru a forma o crema. Bateti oul.Combinati faina si praful de copt si framantati-le scurt. Lasati aluatul minim 2 h larece. Apoi, rulati-l pe portii de 3 mm grosime. Extrageti fulgi de nea (circa 12 cmdiametru) si asezait-i pe tava cu hartie de copt.Coaceti in cuptorul preincalzit la 175 °C 10-12 min.
Scoateti din cuptor si lasatibiscuitii la racit pe un gratar de prajituri.Cerneti zaharul pudra si amestecati cu sucul de lamaie pentru a forma o crema nuprea subtire. Dupa preferinta, impartiti in mai multe portii si colorati pastelat cucolorant alimentar. Introduceti in punga de congelare, inchideti-o si taiati-i un colt.
Decorati cu aceasta pasta fulgii de nea, lasati la uscat.