meriți să fii surprins
Guguluf Red Velvet

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
300 g g Zahar Zahar
250 ml ml Ulei Ulei
1 bucati bucata Praf de copt Praf de copt
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
3 linguri lingura Cacao Cacao
1 linguri lingura Otet Otet
1 bucati bucata Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
2 bucati bucata Oua Ou
Colorant alimentar Colorant alimentar
(pentru decor )
200 g g Crema de branza Crema de branza
100 g g Unt Unt
320 g g Zahar pudra Zahar pudra
250 ml ml Chefir Chefir

Guguluf Red Velvet

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(19)

Mod de preparare

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si tapetam bine bine tava cu unt si faina.Apoi, intr-un vas mare, amestecam cu telul sau mixerul ouale, uleiul, zaharul si kefirul, pana avem o compozitie omogena.

Adaugam si miezul de la pastaia de vanilie, otetul si colorantul rosu. Amestecam din nou, pana cand colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma.

Peste amestecul pregatit deja, cernem faina, cacaua, praful de copt si sarea. Amestecam bine bine si turnam compozitia in tava pregatita si o scuturam usor, pentru a se distribui uniform.

Dam tava la cuptor 45-50 min, sau pana trece testul scobitorii. E important sa asezam gratarul pe pozitia din mijloc a cuptorului.

Cat timp prajitura sta la cuptor, pregatim crema de branza. Este foarte important ca untul si branza sa fie la temperatura camerei, deci e bine sa le scoatem din frigider cu o seara inainte de a face prajitura.

Mai intai amestecam untul, cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema. Adaugam apoi crema de branza, pe care o scurgem foarte bine de apa pe care o lasa. Amestecam totul si incepem sa adaugam zaharul pudra, 2-3 linguri o data, amestecand dupa fiecare adaugare. Trebuie sa avem o crema foarte fina, in care nu se simt granulele de zahar.

Cand prajitura e gata si a trecut cu brio testul scobitorii, e momentul sa o lassam sa se raceasca in tava putin, apoi o asezam pe un platou si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei inainte sa o decoram cu crema de branza. Pentru decor, eu am folosit bomboane sfarmate si cirese confiate, Belbake.

Sper sa va placa, sa va fie de cel mai bine si sa incercati prajitura, pentru ca este cu adevarat una foarte speciala!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei