meriți să fii surprins
Risalamande

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

225 g g Orez Orez
100 ml ml Apa Apa
1 l l Lapte Lapte
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
100 g g Migdale Migdale
500 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
70 g g Zahar Zahar
250 g g Afine Afine
70 g g Zahar pudra Zahar pudra
50 ml ml Apa Apa
0,5 bucati bucata Lamai Lamaie
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat

Risalamande

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:05 h
(76)

Mod de preparare

Pasul 1

Pune orezul intr-un vas, pe foc, adauga apa si lasa sa fiarba aproximativ 2 minute, amestecand continuu. Apoi, adauga laptele si zaharul vanilinat.

Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, timp de 35 minute. Dupa ce s-a fiert, opreste focul, lasa putin sa se raceasca si amesteca cu migdalele tocate. Cand a ajuns la temperatura camerei, da la frigider pana a doua zi.

Pasul 2

Intre timp, pregateste sosul de afine.

Pune afinele intr-un vas, pe foc, adauga zaharul, apa, zeama de la o jumatate de lamaie, zaharul vanilat si lasa pe foc pana da in clocot.

A doua zi, bate frisca cu zaharpudra si incorporeaz-o in budinca de orez cu migdale pregatita cu o zi inainte.

Serveste cu sosul de afine. Pofta buna!

Risalamande
1:05 h

Risalamande

Ingrediente

Orez
225 g
Apa
100 ml
Lapte
1 l
Zahar vanilat
1 plic
Migdale
100 g
Frisca lichida
500 ml
Zahar
70 g
Afine
250 g
Zahar pudra
70 g
Apa
50 ml
Lamaie
0.5 bucata
Zahar vanilat
1 plic
Risalamande
40 min

Pasul 1

Budinca de orez Risalamande

Pune orezul intr-un vas, pe foc, adauga apa si lasa sa fiarba aproximativ 2 minute, amestecand continuu. Apoi, adauga laptele si zaharul vanilinat.

Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, timp de 35 minute. Dupa ce s-a fiert, opreste focul, lasa putin sa se raceasca si amesteca cu migdalele tocate. Cand a ajuns la temperatura camerei, da la frigider pana a doua zi.

Orez: 225 g
Apa: 100 ml
Lapte: 1 l
Zahar vanilat: 1 plic
Migdale: 100 g
Frisca lichida: 500 ml
Zahar: 70 g
Risalamande
25 min

Pasul 2

Sos de afine

Intre timp, pregateste sosul de afine.

Pune afinele intr-un vas, pe foc, adauga zaharul, apa, zeama de la o jumatate de lamaie, zaharul vanilat si lasa pe foc pana da in clocot.

Afine: 250 g
Zahar pudra: 70 g
Apa: 50 ml
Lamaie: 0.5 bucata
Zahar vanilat: 1 plic
Risalamande

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2