meriți să fii surprins
Melci cu nuca

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta de Melci cu nuca este atat de usor de pregatit si perfecta pentru sezonul de toamna-iarna. Puteti dubla foarte usor cantitatile din reteta pentru si mai multi melci deliciosi!

Ingrediente

350 g g Faina Faina
100 g g Zahar tos Zahar tos
125 ml ml Lapte Lapte
1 plicuri plic Drojdie uscata Drojdie uscata
1 lingurite lingurita Esenta de vanilie Esenta de vanilie
2 bucati bucata Galbenusuri Galbenus
50 g g Unt Unt
(moale)
1 praf praf Sare Sare
200 g g Gem de caise Gem de caise
200 g g Miez de nuca Miez de nuca
50 g g Gem de caise Gem de caise
(pentru glazura)

Melci cu nuca

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

5:20 h
(210)

Mod de preparare

Pasul 1

Intr-o cana amesteca laptele caldut (nu fierbinte), zaharul, vanilia si drojdia. Amesteca bine, lasa deoparte 10 minute.

Pune faina in bolul unui mixer, fa o gropita in mijloc. Adauga galbenusurile, toarna amestecul cu drojdie, framanta pana aluatul e bine legat. Incepe sa adaugi treptat si untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei.

Continua sa framanti 10-15 minute sau pana ai un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului.

Muta aluatul intr-un bol curat si lasa la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

aluat melci

Pasul 2

Intre timp pregateste umplutura, pentru care macineaza nucile si amesteca-le cu gemul de caise.

Pentru extra aroma, poti adauga si o lingurita de esenta de rom.

Umplutura melci cu nuca

Pasul 3

Cand aluatul a dospit, intinde-l intr-o foaie de 20x30cm, pe masa unsa cu putin ulei. Intinde umplutura intr-un strat uniform, ruleaza strans. Taie 10-12 bucati de melci cu nuca. Aseaza-i in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Coace 15 min la 200°C, apoi scade temperatura la 160°C (pune o lingura de lemn la usa cuptorului pentru a mentine usa usor deschisa) si coace alte 12-15 minute.

Unge melcii calzi cu gem de caise, pe care-l incalzesti in prealabil. Cel mai simplu e sa folosesti o pensula de patiserie.

Reteta de melci cu nuca e gata si sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor. Pofta buna!

Asamblare melci cu nuca

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: din cantitatile date ies 10-12 bucati de melci cu nuca. Poti dubla cantitatile din reteta daca doresti mai multe bucati. Este foarte important insa sa lucrezi cu jumatate din cantitatea de aluat o data, adica intinzi 2 foi de aluat din care faci melcisiori.

Pentru umplutura foloseste un amestec simplu dar delicios: gem de caise amestecat cu nuca macinata. Poti folosi gemul preferat, insa cel mai bine se potriveste un gem acrisor: caise, fructe de padure, macese, gutui sau prune (magiun). De asemenea, poti folosi nucile preferate sau pe care le ai la indemana: miez de nuca, nuci pecan, macadamia sau un mix de nuci, fistic, migdale.

Este foarte important sa coci melcii la 200°C pentru primele 15 minute, astfel vor fi extra pufosi si rumeniti. Scade apoi temperatura la 160°C si lasa melcii sa se coaca in liniste si la interior.

1 oferte

UntUnt
Unt
10.12 - 11.12
Stoc limitat!*
13,99Lei
Melci cu nuca
5:20 h

Melci cu nuca

Ingrediente

Faina
350 g
Zahar tos
100 g
Lapte
125 ml
Drojdie uscata
1 plic
Esenta de vanilie
1 lingurita
Galbenus
2 bucata
Unt (moale)
50 g
Sare
1 praf
Gem de caise
200 g
Miez de nuca
200 g
Gem de caise (pentru glazura)
50 g
aluat melci
4:10 h

Pasul 1

Aluat melci

Intr-o cana amesteca laptele caldut (nu fierbinte), zaharul, vanilia si drojdia. Amesteca bine, lasa deoparte 10 minute.

Pune faina in bolul unui mixer, fa o gropita in mijloc. Adauga galbenusurile, toarna amestecul cu drojdie, framanta pana aluatul e bine legat. Incepe sa adaugi treptat si untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei.

Continua sa framanti 10-15 minute sau pana ai un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului.

Muta aluatul intr-un bol curat si lasa la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Faina: 350 g
Zahar tos: 100 g
Lapte: 125 ml
Drojdie uscata: 1 plic
Esenta de vanilie: 1 lingurita
Galbenus: 2 bucata
Unt (moale): 50 g
Sare: 1 praf
Umplutura melci cu nuca
10 min

Pasul 2

Umplutura melci cu nuca

Intre timp pregateste umplutura, pentru care macineaza nucile si amesteca-le cu gemul de caise.

Pentru extra aroma, poti adauga si o lingurita de esenta de rom.

Gem de caise: 200 g
Miez de nuca: 200 g
Asamblare melci cu nuca
60 min

Pasul 3

Asamblare melci cu nuca

Cand aluatul a dospit, intinde-l intr-o foaie de 20x30cm, pe masa unsa cu putin ulei. Intinde umplutura intr-un strat uniform, ruleaza strans. Taie 10-12 bucati de melci cu nuca. Aseaza-i in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt.

Coace 15 min la 200°C, apoi scade temperatura la 160°C (pune o lingura de lemn la usa cuptorului pentru a mentine usa usor deschisa) si coace alte 12-15 minute.

Unge melcii calzi cu gem de caise, pe care-l incalzesti in prealabil. Cel mai simplu e sa folosesti o pensula de patiserie.

Reteta de melci cu nuca e gata si sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor. Pofta buna!

Gem de caise (pentru glazura): 50 g
Melci cu nuca

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3