
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
350 g g | Faina Faina | |
100 g g | Zahar tos Zahar tos | |
125 ml ml | Lapte Lapte | |
1 plicuri plic | Drojdie uscata Drojdie uscata | |
1 lingurite lingurita | Esenta de vanilie Esenta de vanilie | |
2 bucati bucata | Galbenusuri Galbenus | |
50 g g | Unt
Unt (moale) | |
1 praf praf | Sare Sare | |
200 g g | Gem de caise Gem de caise | |
200 g g | Miez de nuca Miez de nuca | |
50 g g | Gem de caise
Gem de caise (pentru glazura) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMelci cu nuca
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pasul 1
Intr-o cana amesteca laptele caldut (nu fierbinte), zaharul, vanilia si drojdia. Amesteca bine, lasa deoparte 10 minute.
Pune faina in bolul unui mixer, fa o gropita in mijloc. Adauga galbenusurile, toarna amestecul cu drojdie, framanta pana aluatul e bine legat. Incepe sa adaugi treptat si untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Continua sa framanti 10-15 minute sau pana ai un aluat elastic si omogen, care se desprinde de peretii vasului.
Muta aluatul intr-un bol curat si lasa la dospit 3-4 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Pasul 2
Intre timp pregateste umplutura, pentru care macineaza nucile si amesteca-le cu gemul de caise.
Pentru extra aroma, poti adauga si o lingurita de esenta de rom.

Pasul 3
Cand aluatul a dospit, intinde-l intr-o foaie de 20x30cm, pe masa unsa cu putin ulei. Intinde umplutura intr-un strat uniform, ruleaza strans. Taie 10-12 bucati de melci cu nuca. Aseaza-i in tava unsa cu putin ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Coace 15 min la 200°C, apoi scade temperatura la 160°C (pune o lingura de lemn la usa cuptorului pentru a mentine usa usor deschisa) si coace alte 12-15 minute.
Unge melcii calzi cu gem de caise, pe care-l incalzesti in prealabil. Cel mai simplu e sa folosesti o pensula de patiserie.
Reteta de melci cu nuca e gata si sunt sigura ca va fi pe gustul tuturor. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: din cantitatile date ies 10-12 bucati de melci cu nuca. Poti dubla cantitatile din reteta daca doresti mai multe bucati. Este foarte important insa sa lucrezi cu jumatate din cantitatea de aluat o data, adica intinzi 2 foi de aluat din care faci melcisiori.
Pentru umplutura foloseste un amestec simplu dar delicios: gem de caise amestecat cu nuca macinata. Poti folosi gemul preferat, insa cel mai bine se potriveste un gem acrisor: caise, fructe de padure, macese, gutui sau prune (magiun). De asemenea, poti folosi nucile preferate sau pe care le ai la indemana: miez de nuca, nuci pecan, macadamia sau un mix de nuci, fistic, migdale.
Este foarte important sa coci melcii la 200°C pentru primele 15 minute, astfel vor fi extra pufosi si rumeniti. Scade apoi temperatura la 160°C si lasa melcii sa se coaca in liniste si la interior.